« Film
objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana
FILMOVI

Zagrebačka premijera filma "Riffs of Revolution" u Kinu SC

Cijena ulaznice je 5 eura i može se kupiti na ulaznice.hr, njihovim prodajnim mjestima te na blagajni kina, sat vremena prije početka projekcije

Riffs of Revolution
Riffs of Revolution (Arhiva)
Više o

Kino SC

,

Riffs of Revolution

kako će završiti velika bitka između zloglasnog Dr. Zempa i heavy-metal benda Razor Jet provjerite na zagrebačkoj premijeri glazbene komedije s primjesama horora naziva Riffs of Revolution (Rifovi revolucije) redatelja i scenarista Jurice Hižaka, u subotu 25. studenog u Kinu SC s početkom u 20 sati.  

Cijena ulaznice je 5 eura i može se kupiti na ulaznice.hr, njihovim prodajnim mjestima te na blagajni kina, sat vremena prije početka projekcije.

Genijalni gitarist Ray čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu, suprotstavlja se Dr. Zempu, vlasniku agencije koja ubire muzički porez i terorizira građane. Oko Rayovog benda Razor Jet okuplja se pokret otpora. Kako bi uništio pokret otpora, Dr. Zemp i njegova sestra Niniva, inače vlasnica producentske kuće Sloboda Records, kuju pakleni plan da unište „rokenrol mojo" Razor Jeta  komercijalizacijom i razvodnjavanjem njihove glazbe te da ih pretvore u boy-band.

"Ideja je potekla iz zezancije davne 2012.g nakon što se (navodno) dogodio incident na jednoj svadbi kada su upali službenici ZAMPa, ali sa snimanjem smo krenuli tek u jesen 2019. Prva dva, tri mjeseca snimali smo glazbu, a u veljači 2020. krenuli smo sa snimanjem filma. U početku je to trebala biti produkcija udruge Trash, ali projekt je bio prevelik  i prezahtjevan za udrugu od desetak članova pa sam u snimanje uključio još brdo ekipe sa strane, rodbine, frendova itd. Mario Kovač glumi voditelja ceremonije na godišnjoj dodjeli Zempove nagrade za pjesmu godine i zove se Evitza Zadro, a uz njega je i talijanska voditeljica Angelica Scano. Odlično se snašao u toj ulozi i općenito nam je velika podrška.  Film smo snimali točno tri i pol godine (studeni 2019. do travnja 2023) na 35 lokacija," pojasnio je redatelj i scenarist filma, Jurica Hižak.

Film je imao svjetsku premijeru 19. lipnja ove godine na Grossman film festivalu, u Ormožu, Slovenija. Premijerno je prikazan u Hrvatskoj 19. kolovoza u Vinkovcima na DORFu (festival dokumentarnog rock-filma). Varaždinska premijera filma bila je 8. rujna u sklopu Trash film festivala, a nakon toga film je prikazan u Beogradu 22. rujna na festivalu dokumentarnog muzičkog filma Dok'n'ritam.

Redatelj i scenarist: Jurica Hižak

Produkcija: ReBL FILM i Udruga Trash

Trajanje: 1h 25 min

Jezik: engleski

Titlovi: hrvatski

Žanr: glazbeno-akcijska horror komedija

Glume: Marko Denac, Tomislav Šipek, Aranka Oreški, Tihomir Galevski, Borna Barić, Miro Dragičević, Zvonimir Plavec, Mario Kovač, Dario Žagar, Robert Borović                                        

20.11.2023. 09:00:00
Novi komentar
nužno
nužno