« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NA 100.000 VOLTA

Zagrebačka filharmonija, maestro Jonathan Schiffman i pijanist Andreas Boyde

Svi prisutni na koncertu imali su priliku čuti i osjetiti da Andreasa Boyda s razlogom i punim opravdanjem nazivaju „gospodinom 100.000 volta"

Jonathan Schiffman i Andreas Boyde
Jonathan Schiffman i Andreas Boyde (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

točka tačka pika

,

Andreas Boyde

,

Jonathan Schiffman

U petak, 16.03. u regionalnom ciklusu Zagrebačke filharmonije Točka-Tačka-Pika, gostovali su cijenjeni američki dirigent Jonathan Schiffman i njemački pijanist Andreas Boyde.

Svi prisutni na koncertu imali su priliku čuti i osjetiti da Andreasa Boyda s razlogom i punim opravdanjem nazivaju „gospodinom 100.000 volta". Strast i energiju kojima pristupa sviranju klavira i svakom novom nastupu publika je prepoznala i nagradila dugotrajnim pljeskom.

Bila je to večer veličanstvenih skladbi i očaravajućih tonova klavira koji su „naelektrizirali" dvoranu pozitivnom energijom i oduševljenjem.

Program koncerta otvoren je suvremenim američkim klasikom Philipa Glassa, nastavljen Four Parablesom Paula Schoenfielda i završen 3. simfonijom oca američke glazbe Aarona Coplanda.

U skladu s idejnim konceptom ciklusa Točka Točka Pika koji stavlja naglasak na suradnju triju glazbenih institucija - Slovenske, Beogradske i Zagrebačke filharmonije, Slovenska je filharmonija s istim programom u siječnju nastupila u Ljubljani i tamo izazvala jednako pozitivne glazbene vibracije i zadovoljstvo publike, kako programom tako i izvedbom.

Koncertom "Na 100.000 volta" druženja s glazbenicima Zagrebačke filharmonije ne prestaju jer već u nadolazeći petak 23.03. u Plavom ciklusu očekuje nas čudesni glazbeni spoj legendarnog maestra Dmitrij Kitajenka i jednog i jedinstvenog - Ive Pogorelića!

Ako još niste imali priliku svjedočiti virtuoznosti našeg najpoznatijeg pijanista pred čijom pojavom i nastupima otupljuju pera i najoštrijih glazbenih kritičara, sad je vrijeme da to „ispravite". Zagrebačka filharmonija, Maestro Kitajenko i Ivo Pogorelić vas pozivaju na ovu pravu glazbenu poslasticu. Ne propustite!

17.03.2012. 10:43:00
Novi komentar
nužno
nužno