« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

Zagrebačka filharmonija Goes Jazz

Gostovanje svjetske trubačke zvijezde Randy Breckera uz Filharmoniju, HGM jazz orkerstar pod palicom Sigija Feigla

Randy Brecker s Filharmonijom
Randy Brecker s Filharmonijom (ZF)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

jazz

,

Zagrebačka filharmonija

,

Randy Brecker

,

HGM jazz orkestar

Kultni američki glazbenik, svjetska trubačka zvijezda, čak peterostruki dobitnik najveće američke diskografske nagrade Grammy... Randy Brecker već puna četiri desetljeća oblikuje zvučne svjetove funka, rocka, jazza i R&B-a!

U Zagrebu nastupa uz čak 2 orkestra - Zagrebačku filharmoniju i HGM jazz orkestar Zagreb, pod vodstvom uglednog austrijskog jazzera Sigija Feigla. I najavljuje i cool i hot koncertni doživljaj za dugo, dugo pamćenje!

Njegova truba ovjenčala je stotine albuma najraznolikih glazbenika od Brucea Springsteena, Erica Claptona i Parliament-Funkadelic do Franka Sinatre, Horacea Silvera i Franka Zappe.

Bez sumnje, riječ je o jednom od vodećih i najutjecajnijih glazbenika danas. Kritičari o njemu govore u samim superlativima, a The Los Angeles Times ga proglašava "zvučnim logom suvremenog jazza". Kultni Billboard piše o "vrhunskoj zvučnoj predstavi", a Jazztimes o "uzavreloj radosti života".

Slavljen je širom svijeta i od publike i od kritike. A iako već četiri desetljeća obitava na samom vrhu svjetske glazbene ljestvice, još uvijek se osjeća kao da je na početku!

Posebna zanimljivost njegova zagrebačkog nastupa bit će nove skladbe pripremljene za novi nosač zvuka, koje će Brecker po prvi puta promovirati u javnosti. Večer je posvećena sjećanju na prerano preminulog glazbenika - ikonu hrvatskog jazza Boška Petrovića, koji bi upravo na dan održavanja koncerta 18. veljače napunio svoj 76. rođendan.

Svjetska glazbena legenda i čak 2 velika orkestra u zajedničkom nastupu - trebate li uopće dodatnu preporuku?

Jednostavno: NE PROPUSTITE!

Dva puta po dvije ulaznice možete osvojiti u nagradnoj igri na Metro portalu.

11.02.2011. 16:32:06
Novi komentar
nužno
nužno