« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
ŠTRAJK

Za vrijeme štrajka primat će se svi hitni slučajevi

U stacionarnom dijelu bolnice mora se osigurati provođenje svih postupaka kojima se održava provođenje procesa liječenja, te primjena svih dijagnostičkih i terapijskih postupaka

Štrajk može, ali po nekim pravilima
Štrajk može, ali po nekim pravilima (Arhiva)
Više o

bolnice

,

štrajk liječnika

,

upute

,

hitni prijem

Za vrijeme štrajka moraju se obavljati prijeko potrebni poslovi koji se moraju neprekidno obavljati radi sprečavanja ugrožavanja života i nastanka invalidnosti bolesnika, objavilo je Ministarstvo zdravlja pred sutrašnji početak štrajka.

Među njima su pregledi i osnovni dijagnostički postupci kojima se kod svakog bolesnika mora isključiti hitno stanje, a time i potreba provođenja odgovarajućih dijagnostičkih i terapijskih postupaka.

Također je navedeno funkcioniranje hitnih službi u bolnici tijekom 24 sata. U stacionarnom dijelu bolnice mora se osigurati provođenje svih postupaka kojima se održava provođenje procesa liječenja, te primjena svih dijagnostičkih i terapijskih postupaka koji osiguravaju da se određena bolest ne pogoršava.

Kirurške djelatnosti moraju osigurati mogućnost svih hitnih zahvata za bolesnike zaprimljene putem hitne službe i kirurških zahvata za bolesnike koji se nalaze na bolničkom liječenju, a kojima bi se zbog otkazivanja operativnoga zahvata značajno pogoršala bolest. Nužna je 24-satna nazočnost liječnika i ostalih zdravstvenih radnika u svim djelatnostima intenzivnog zbrinjavanja bolesnika

17.09.2013. 10:25:00
Novi komentar
nužno
nužno