objavljeno 17.09.2013. 10:25:00
ŠTRAJK

Za vrijeme štrajka primat će se svi hitni slučajevi

U stacionarnom dijelu bolnice mora se osigurati provođenje svih postupaka kojima se održava provođenje procesa liječenja, te primjena svih dijagnostičkih i terapijskih postupaka

Štrajk može, ali po nekim pravilima
Štrajk može, ali po nekim pravilima (Arhiva)

Za vrijeme štrajka moraju se obavljati prijeko potrebni poslovi koji se moraju neprekidno obavljati radi sprečavanja ugrožavanja života i nastanka invalidnosti bolesnika, objavilo je Ministarstvo zdravlja pred sutrašnji početak štrajka.

Među njima su pregledi i osnovni dijagnostički postupci kojima se kod svakog bolesnika mora isključiti hitno stanje, a time i potreba provođenja odgovarajućih dijagnostičkih i terapijskih postupaka.

Također je navedeno funkcioniranje hitnih službi u bolnici tijekom 24 sata. U stacionarnom dijelu bolnice mora se osigurati provođenje svih postupaka kojima se održava provođenje procesa liječenja, te primjena svih dijagnostičkih i terapijskih postupaka koji osiguravaju da se određena bolest ne pogoršava.

Kirurške djelatnosti moraju osigurati mogućnost svih hitnih zahvata za bolesnike zaprimljene putem hitne službe i kirurških zahvata za bolesnike koji se nalaze na bolničkom liječenju, a kojima bi se zbog otkazivanja operativnoga zahvata značajno pogoršala bolest. Nužna je 24-satna nazočnost liječnika i ostalih zdravstvenih radnika u svim djelatnostima intenzivnog zbrinjavanja bolesnika

17.09.2013. 10:25:00
http://m.metro-portal.hr/za-vrijeme-strajka-primat-ce-se-svi-hitni-slucajevi/80512/