« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
VLADIN IZRAČUN

Za obranu od poplava Hrvatskoj treba oko 360 milijuna kuna

VIDEO: Premijerka Jadranka Kosor ističe kako je hitna sanacija nasipa na lijevoj obali Save (Gornje Bukevje) i mjesta kroz koje je prodrla voda već počela

Za obranu od poplava Hrvatskoj treba oko 360 milijuna kuna
Za obranu od poplava Hrvatskoj treba oko 360 milijuna kuna (Goran Šebelić/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

Hrvatska

,

poplave

,

obrana

,

Burjatija

Za program izgradnje prioritetnih objekata za obranu od poplava u razdoblju 2011.-2013. trebat će osigurati oko 360 milijuna kuna, jedan je od zaključaka prihvaćenih na današnjoj sjednici Vlade uz izvješće o poplavama u razdoblju od 17. do 22. rujna. Za osiguranje tih sredstava zadužena su ministarstva financija i regionalnog razvoja, predviđaju zaključci prihvaćeni uz izvješće koje je izradila radna skupina koju je nedavno osnovala Vlada.

Premijerka Jadranka Kosor ističe kako je hitna sanacija nasipa na lijevoj obali Save (Gornje Bukevje) i mjesta kroz koje je prodrla voda već počela i potrebnih 45 milijuna kuna je osigurano u Hrvatskim vodama. Zaključcima je Vlada zadužila Hrvatske ceste da rekonstruiraju oštećene ceste, a Ministarstvo regionalnog razvoja zaduženo da pripremi zakonski tekst koji bi omogućio preoblikovanje Hrvatskih voda u društvo s ograničenom odgovornošću.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, koji je i član radne skupine, zahvalio je pripadnicima Hrvatske vojske, vatrogascima javnih i dobrovoljnih društava i djelatnicima Hrvatskih voda na nadljudskim naporima koje su uložili kako bi štete od poplave bile što manje.

"Uz sve propuste, uvijek ih ima, ljudi su uložili maksimalne napore", kazao je. Premijerka Kosor zahvalila je građanima na poplavljenim područjima na strpljenju i izdržljivosti. "Mnogi su prošli teške trenutke, ali vjerujem da su se uvjerili, a Vlada će to i pokazati, da nisu sami, no ovakve nezapamćene poplave nitko nije mogao predvidjeti", istaknula je Kosor. (hina/metro-portal)

30.09.2010. 17:40:00
Novi komentar
nužno
nužno