« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
STEZANJE OBRUČA

Za Gadafijem izdana crvena Interpolova tjeralica

Crvena tjeralica Interpola koristi se za uhićenje i ekstradiciju traženih osoba na osnovu naloga za uhićenje, a Interpol treba pomagati nacionalnim policijama u identificiranju i lociranju tih osoba

Fotografija vijesti
Više o

Moamer Gadafi

,

Interpol

,

rat u Libiji

,

lov na Gadafija

Interpol je danas na svojim web stranicama objavio kako je izdao tzv. „crvenu tjeralicu" za Moamera Gadafija, njegova sina Saifa al-Islama te šefa obavještajne službe Abdulaha al-Sensuija, prenosi Hina.

Tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) u četvrtak je pozvao Interpol da izda tu tjeralicu nakon što je u lipnju izdan nalog za njihovo uhićenje zbog optužbi da su počinili zločine protiv čovječnosti, uključujući ubojstva i progon u Libiji.

Tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo izjavio je u četvrtak kako želi da Interpol izda crvenu tjeralicu za Moamera Gadafija zbog zločina protiv čovječnosti. "Uhićenje Gadafija pitanje je vremena", rekao je Moreno-Ocampo.

Crvena tjeralica Interpola koristi se za uhićenje i ekstradiciju traženih osoba na osnovu naloga za uhićenje.

Osobe na koje se odnosi takva tjeralica traže nacionalna pravosuđa ili Međunarodni kazneni sud, a Interpol treba pomagati nacionalnim policijama u identificiranju i lociranju tih osoba, radi uhićenja i izručenja.

09.09.2011. 14:14:00
Novi komentar
nužno
nužno