« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Yahoo i dalje u potrazi za alternativom Microsoftu

Odgođena je nominacija direktora koji bi odobrili preuzimanje

Gatesova kompanija ne odustaje od svoje namjere
Gatesova kompanija ne odustaje od svoje namjere (Reuters)
Više o

Yahoo

,

Microsoft

Pokušaji odupiranja Yahooa Microsoftovoj ponudi za preuzimanje nastavljaju se usprkos sve većem pritisku dioničara na upravu kompanije.  

Produljen rok

Jučer je objavljeno da će rok za nominiranje direktora u upravnom odboru biti produljen za deset dana, na 24. ožujka. Microsoft je, nakon što je odbijena njegova ponuda, najavio kako će preko novih imenovanih direktora utjecati na promjenu odluke o preuzimanju.
U međuvremenu, The Wall Street Journal je objavio kako je Yahoo ušao u pregovore s kompanijom Time Warner Inc., a sve s ciljem pronalaženja alternative Microsoftovoj ponudi. Dosad se razgovaralo jedino s Murdochovim News Corp. o eventualnom povezivanju Yahooa i MySpacea, no ova je ideja u realizaciji procijenjena manje izglednom od konačnog prihvaćanja Microsoftove ponude.

Traži se načinPokušavajući izbjeći Microsoftovo preuzimanje, Yahoo je nakon News Corp. ušao u pregovore s kompanijom Time Warner Inc. 

Izvršni direktor Yahooa Jerry Yang poslao je novi interni mail zaposlenicima, u kojem ih poziva da ostanu fokusirani i ‘ne slušaju govorkanja i spekulacije’. Ovakvi mailovi učestali su kako se intenzivira situacija oko preuzimanja, a zaposlenici postaju sve  zabrinutiji za svoja radna mjesta.

U utorak je Yahoo objavio kako je u sklopu nove poslovne strategije otvorio laboratorij u indijskom gradu Bangaloreu, koji će se fokusirati na istraživanje internetskih tražilica i oglašavanja.   (METRO)

05.03.2008. 22:33:24
Novi komentar
nužno
nužno