objavljeno 05.03.2008. 22:33:24

Yahoo i dalje u potrazi za alternativom Microsoftu

Odgođena je nominacija direktora koji bi odobrili preuzimanje

Gatesova kompanija ne odustaje od svoje namjere
Gatesova kompanija ne odustaje od svoje namjere (Reuters)

Pokušaji odupiranja Yahooa Microsoftovoj ponudi za preuzimanje nastavljaju se usprkos sve većem pritisku dioničara na upravu kompanije.  

Produljen rok

Jučer je objavljeno da će rok za nominiranje direktora u upravnom odboru biti produljen za deset dana, na 24. ožujka. Microsoft je, nakon što je odbijena njegova ponuda, najavio kako će preko novih imenovanih direktora utjecati na promjenu odluke o preuzimanju.
U međuvremenu, The Wall Street Journal je objavio kako je Yahoo ušao u pregovore s kompanijom Time Warner Inc., a sve s ciljem pronalaženja alternative Microsoftovoj ponudi. Dosad se razgovaralo jedino s Murdochovim News Corp. o eventualnom povezivanju Yahooa i MySpacea, no ova je ideja u realizaciji procijenjena manje izglednom od konačnog prihvaćanja Microsoftove ponude.

Traži se načinPokušavajući izbjeći Microsoftovo preuzimanje, Yahoo je nakon News Corp. ušao u pregovore s kompanijom Time Warner Inc. 

Izvršni direktor Yahooa Jerry Yang poslao je novi interni mail zaposlenicima, u kojem ih poziva da ostanu fokusirani i ‘ne slušaju govorkanja i spekulacije’. Ovakvi mailovi učestali su kako se intenzivira situacija oko preuzimanja, a zaposlenici postaju sve  zabrinutiji za svoja radna mjesta.

U utorak je Yahoo objavio kako je u sklopu nove poslovne strategije otvorio laboratorij u indijskom gradu Bangaloreu, koji će se fokusirati na istraživanje internetskih tražilica i oglašavanja.   (METRO)

05.03.2008. 22:33:24
http://m.metro-portal.hr/yahoo-i-dalje-u-potrazi-za-alternativom-microsoftu/3957/