« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
EHHH...

Xiaomi je pokazao svoje pravo lice – nimalo nam se ne sviđa

Kako javljaju korisnici Reddit Xiaomi foruma, nakon instalacije novijih MIUI inačica, u svim dijelovima firmvera prikazuju se oglasi

Samo lova...
Samo lova... (Arhiva)
Više o

Xiaomi

Možda vam zvuči nevjerojatno, ali Xiaomi unatoč popularnosti svojih proizvoda dugi niz godina nije se mogao pohvaliti određenom dobiti. Uglavnom su ostvarivali gubitke jer su ulagali u razvoj proizvoda i softvera. Međutim, u posljednjih godinu dana dobit robne marke porasla je za 68,3% i postali su profitabilni. U biti nisu više morali stvarati od nule nove modele i softver. Provodili su samo dizajnerske i softverske modifikacije u skladu s novijim trendovima. I sada su konačno pokazali svoje pravo lice.

Kako javljaju korisnici Reddit Xiaomi foruma, nakon instalacije novijih MIUI inačica, u svim dijelovima firmvera prikazuju se oglasi. To obuhvaća standardne aplikacije, postavke uređaja i druge stavke izbornika. Naravno, ne možete ih onemogućiti.

Naravno, i prije je bilo oglašavanja u MIUI, ali sada je Xiaomi pretjerao. Jedna stvar je da se oglasi javljaju u nekim aplikacijama koje se možda manje koriste, ali u postavkama uređaja? To još nikome nije palo na pamet. Osim što je iritantno, baneri troše podatkovni promet, a to dovodi do dodatnih troškova korisnika.

Ovaj bezobzirni korak prema korisnicima Xiaomi nije službeno komentirao niti su pokušali opravdati svoje postupke. Samo Xiaomi mora biti svjestan da poslovanje je izuzetno složena stvar. Danas možete biti među najboljima, sutra se već naći u zoni preživljavanja. Ne kaže se uzalud da su pohlepa i glad za novcem - najveće zlo.

Što vi mislite o najnovijem poslovnom potezu Xiaomija kojim je odlučio podići svoje prihode kroz novac od ovog agresivnog oglašavanja? Ostavite nam komentare niže ispod teksta ili na našoj Facebook stranici.

Piše: Sanja Ledinek
19.09.2018. 17:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ki Dy
    22.09.2018. 16:59
    Kao korisnik Xiaomi Redmi note 5, nakon nadogradnje na MUI 10 ne primjećujem nikakve reklame. Pogotovo ne u postavkama ni igdje navedeno u članku.

    Novinarima koji su očigledno plaćeni da blate ili su nesposobni da provjere šta objavljuju ekspresan otkaz! A BIJELIĆ Co. Ltd. Osijek, inače generalni distributer Xiaomi-ja savjetujem tužbu protiv metro-portala!

    Ako je itko pokazao svoje lice, to ste vi!

    LP
Novi komentar
nužno
nužno