« Život
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
STVARNO?

Xiaomi i patenti - duga i plodna priča

Xiaomi objavio inauguralnu bijelu knjigu o intelektualnom vlasništvu s više od 29.000 patenata diljem svijeta

R & D je u njihovom DNA...
R & D je u njihovom DNA... (Xiaomi)
Više o

patenti

,

Bijela knjiga

,

Xiaomi

Kompanija Xiaomi Corporation, kompanija za potrošačku elektroniku i pametnu proizvodnju s pametnim telefonima i pametnim hardverom suštinski povezanim IoT platformom, objavila je inauguracijsku bijelu knjigu o intelektualnom vlasništvu. Ovaj dokument prikazuje Xiaomijeva dostignuća u području intelektualnog vlasništva i njegove tehnološke inovacijske mogućnosti. Trenutno je Xiaomi ušao u 12 tehnoloških područja istraživanja i razvoja, uključujući 5G mobilnu komunikacijsku tehnologiju, big data, računalstvo u oblaku te umjetnu inteligenciju, dosežući ukupno 98 podsegmenata. Tehnološke inovacije pokretačka su snaga Xiaomijevog visokog stupnja globalizacije s pravima na intelektualno vlasništvo koja pružaju podršku i zaštitu za daljnje tehnološke inovacije na učinkovit način.

Xiaomi je ostvario značajna postignuća u intelektualnom vlasništvu u navedenim područjima. Od 30. rujna 2021, Xiaomi je globalno pozicioniran na 13. mjesto u obiteljima objavljenih patenata za 5G. Od 30. rujna 2022. Xiaomi je globalno stekao više od 29.000 patenata, pokrivajući više od 60 zemalja i regija.

Wang Xiang, partner i predsjednik Xiaomi Coporation, po prvi je put predstavio propozicije vrijednosti intelektualnog vlasništva Grupacije. Izjavio je kako je Xiaomi posvećen isporučivanju najboljih tehnoloških inovacija za svoje korisnike, poštujući prava intelektualnog vlasništva i nudeći raznovrsna rješenja za rješavanje sporova u području intelektualnog vlasništva. Kompanija nastoji postići obostrano dobro, dugoročno i održivo partnerstvo u području intelektualnog vlasništva i u konačnici promicati uključivanje tehnologije za dobrobit šire zajednice.

Bijela knjiga prikazuje raznolikost i složenost IV okruženja s kojim se suočavaju kineska poduzeća s globalnim ambicijama. Aktivno reagirajući na sudske tužbe, signalizirajući otvorenost za suradnju i nastojeći slijediti multilateralnu strategiju u kojoj svi pobjeđuju, Xiaomi je uspio proširiti svoj globalni doseg. Tijekom godina, Xiaomi intenzivno primjenjuje IV kako bi potaknuo vlastiti poslovni i tehnološki razvoj.

Kao odgovor na zahtjeve potrošača, Xiaomi se nastoji udružiti s globalnim poslovnim partnerima kako bi promicao uključivanje tehnologije s pravima intelektualnog vlasništva kako bi osnažio širu zajednicu i omogućio svima u svijetu da uživaju u boljem životu s inovativnim tehnologijama.

Xiaomijevo intelektualno vlasništvo pokreće poslovne inovacije

Nakon 12 godina razvoja, vođen svojom temeljnom strategijom "Smartphone × AIoT", Xiaomi je proširio svoj doseg na više od 100 tržišta diljem svijeta. Poslovanje tvrtke obuhvaća pametne telefone, pametne televizore, pametne velike kućanske uređaje, nosivu opremu i internetske usluge. Xiaomijevi istraživački i razvojni napori prikazani su u područjima koja uključuju i operativne sustave za pametne telefone, snimanje fotografija i videozapisa, punjenje, operativne sustave pametnih TV uređaja, AI itd.

Uzimajući MIUI kao primjer, jaka patentna zaštita podržava kontinuirane inovacije MIUI sustava. Od 30. rujna 2022. Xiaomi ima više od 7700 patenata diljem svijeta u pogledu MIUI operativnog sustava i softverskih funkcija. Grupacija također ima i preko 700 patenata u tehnologiji punjenja pametnih telefona, uključujući, ali se ne ograničavajući na temeljnu arhitekturu strujnog kruga, upravljanje sigurnošću i optimizaciju prijenosa.

Patentna zaštita promiče inovaciju svojstvenu tehnologiji snimanja fotografija i videozapisa u pametnim telefonima Xiaomi. Od 30. rujna 2022. Xiaomi diljem svijeta ima više od 1000 patenata za tehnologiju snimanja fotografije i videa. Osim poboljšanja korisničkog iskustva u Xiaomijevim pametnim telefonima, tvrtka je nastojala proširiti i portfelj 5G patenata. Do kraja rujna 2021. Xiaomi je zauzeo 13. mjesto u samoproglašenim obiteljima patenata za 5G. Do kraja rujna 2022. Xiaomi je vodio i sudjelovao u procesima stvaranja više od 260 nacionalnih, industrijskih i grupnih standarda, a industrija je prepoznala njegove tehničke sposobnosti.

Xiaomijev IV sustav doveo je do razvoja širokog raspona scenarija korištenja u svom ekosustavu pametnog življenja. Nakon godina razvoja, Grupacija posjeduje više od 1200 patenata povezanih s umjetnom inteligencijom diljem svijeta. Xiaomijeva AI tehnologija za smanjenje buke u pozivima primijenjena je u više od 60 proizvoda, potičući rast poslovanja tvrtke.

Xiaomi je posvećen filozofiji "Tehnologije za dobrobit". Potaknut tehnološkim sposobnostima Grupacije, Xiaomi je postupno razvijao značajke pristupačnosti u svom operativnom sustavu MIUI. Na primjer, Xiaomijeva haptička tehnologija, prepoznavanje ambijentalnog zvuka i tehnologija pretvaranja teksta u govor dizajnirane su za korisnike s oštećenjem vida, sluha i govora, omogućujući i manje privilegiranim korisnicima da uživaju u pogodnostima tehnologije.

IV osnažuje Xiaomijeve globalne ambicije

2013. godine, Xiaomijev IV sustav u svojim povojima fokusirao se na zaštitu vlastite tehnologije, patentiranje vlastitog hardvera i operativnog sustava MIUI. Usredotočujući se na Kinu, Grupacija je napravila iskorak i krenula na prekomorska tržišta, poput Europe. Kako je poslovanje s pametnim telefonima Grupacije doživjelo brzi razvoj, privuklo je svijest nositelja patenata diljem svijeta.

U razdoblju od 2014. do 2019. Xiaomi je ubrzao svoj razvoj na inozemnim tržištima. Kao polazište je uzeo tržišta Indije i jugoistočne Azije te postupno zakoračio na tržišta Europe i Latinske Amerike. Xiaomijeva IV prava brzo su rasla tijekom razdoblja s više od 2.000 globalnih patentnih prijava. Od 2015. pa nadalje, prosječno je godišnje globalno prijavljeno 6.000 patenata.

Tijekom tog razdoblja, Xiaomi se suočio sa složenim sporovima oko intelektualnog vlasništva. Tek pet mjeseci nakon što je Xiaomi ušao na indijsko tržište pametnih telefona, u srpnju 2014., Grupacija se suočila s patentnom tužbom s globalnim isporučiteljem informacijske i komunikacijske tehnologije, kompanijom Ericsson. Nakon petogodišnjeg pravnog spora, Xiaomi i Ericsson konačno su sporazumno riješili spor u rujnu 2019.

Što se tiče navoda o NPE (Non-Practicing Entity), BlueSpike, NPE, je optužio Xiaomi za kršenje njegovih patentnih prava na više modela pametnih telefona 2013. godine. Tužba je završila BlueSpikeovim povlačenjem tužbe, odražavajući kako Xiaomijeva prava intelektualnog vlasništva štite njegove napore u razvoju poslovanja. Xiaomi je također dobio i pravne presude protiv kompanija Sisvel, IPCom i drugih, doprinoseći uspostavi načela FRAND ("Fair, Reasonable and Non-Discriminatory") u globalnom području intelektualnog vlasništva.

Kroz različite načine kao što su akvizicije, unakrsno licenciranje i prijenos patenata, Xiaomi je akumulirao značajna patentna postignuća. 2016. godine, Xiaomi i Microsoft proširili su svoje globalno partnerstvo. Xiaomi je ostvario izvanredan napredak u globalizaciji IV od 2020. i akumulirao značajna postignuća u intelektualnom vlasništvu. Do kraja rujna 2022. Xiaomi je dobio više od 29 000 patenata diljem svijeta, pokrivajući više od 60 zemalja i regija.

16.12.2022. 08:45:00
Novi komentar
nužno
nužno