« Film
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
EUROPA KAO INSPIRACIJA

Woody Allen će u Rimu snimati novi film

Samo jedan od posljednjih sedam filmova nije snimljen u Europi

Woody Allen
Woody Allen (Getty Images)
Više o

Rim

,

Woody Allen

,

snimanje filma

Woody Allen će svoj idući film snimati ovoga ljeta u Rimu, izvijestio je list La Repubbblica u ponedjeljak, prenosi Hina. Snimanje bi trebalo početi u srpnju a prije toga će Allen i njegov jazz band svirati u rimskom Auditoriumu krajem ožujka.

"Ja i moja obitelj ne možemo dočekati da provedemo duže vrijeme u tom predivnom gradu", rekao je 75-godišnji Allen rimskom listu ne navodeći pojedinosti o filmu, posljednjem u njegovoj turneji europskim prijestolnicama.

Samo jedan od njegovih posljednjih sedam filmova nije snimljen u Europi. Allenov posljednji film "Srest ćeš visokog tamnog stranca" čija se radnja zbiva u Londonu bio je uspješan u talijanskim kinima a "Ponoć u Parizu" premijeru će imati u svibnju u Cannesu.

Kultni američki redatelj u Italiji nije radio od 1996. kada je dijelove filma "Svi kažu da te volim" snimio u Veneciji. Allen kaže da je fasciniran Rimom koliko i s drugim velikim gradovima koji su ga nadahnjivali. "Volim te sofisticirane i civilizirane metropole i smatram to fantastičnim što imam priliku raditi u njima", rekao je Allen rimskom listu. "Svaki puta je to poput izjava ljubavi određenim mjestima i projiciranje na platno mojih osjećaja za mjesta koja su mi najviše značila u životu. Nadam se to isto učiniti s Rimom".

07.03.2011. 18:31:00
Novi komentar
nužno
nužno