« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
NAJAVE

Wiggle u splitskom Kameleonu

Klub Kameleon će ove subote ugostiti tri legende tech-house scene, underground pravca elektronske glazbe koji je nastao u Londonu davne 1994

Utemeljitelji tech-housea u splitskom Kameleonu
Utemeljitelji tech-housea u splitskom Kameleonu (Arhiva)
Više o

Wiggle

,

Terry Francis

,

klub Kameleon

,

Nathan Coles

,

Eddie Richards

Davne '94. rođen je Wiggle - projekt koji je svijetu predstavio novi pravac u elektronskoj glazbi nazvan tech-house. Njegovi osnivaći - Terry Francis, Nathan Coles i Eddie Richards uživaju ugled glazbenika koji su u svojim setovima i produkciji uspjeli zadržati istinski underground zvuk te ostati na sceni preko dvadeset godina.

Tajna njihovog uspjeha je u tome što su, kako sami kažu, 'mladi u duši' što je ključno za prenijeti strast prema glazbi na publiku.  Tada su se Wiggle partiji održavali na mjestima poput napuštenih hangara, reklamirajući se isključivo 'usmenom predajom',  a do danas su ostali jedan od najdugovječnijih klupskih programa u Londonu.

Kako sve ne bi ostalo na setovima tamnih prostora Londona, 1996. nastaje i label Wiggle koji nastavlja promicati londonski tech-house zvuk na cijeli svijet. Artisti koji izdaju na labelu Wiggle poput Audiofly-a, Mr.C-a, Marc Antone, Richie Hawtina, Simon Atkinsona itd. jedni su od najutjecajnijih producenata elektronske scene općenito.

Terry Francis u Hrvatskoj nastupa od davne 2000. te slovi za jednog od najinteresantnijih dj-eva i remixera underground scene. Iza njega su brojni nastupi po svjetskim klubovima, a od '98. godine do danas drži rezidenciju u kultnom londonskom Fabricu. Isto vrijedi i za ostalu dvojicu; sa Wiggleom su obišli svijet nekoliko puta, uvijek očekivano dobri, uvijek inovativni i moderni. Tajna je u lukavom odabiru glazbe kojom hipnotiziraju dancefloor. Itekako stoje iza svoje izjave s početka texta, a to je da je najvažnije ono što nosimo u sebi i ono što želimo pružiti publici.

Party starta ove subote (30.01.) u 23 h, warm up će odraditi Milan Pivalica, rezident programa E! Nights. Karte se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 80 kn, dok će na dan partija cijena karte biti 100 kn.

26.01.2016. 12:23:00
Novi komentar
nužno
nužno