« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
NAJAVE

White Lies - Promocija albuma "Friends" u Tvornici kulture

White Lies, hvaljeni engleski post punk band, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 8. studenog 2016. na krilima novog albuma “Friends”

Jedini nastup u regiji
Jedini nastup u regiji (LAA)
Više o

White Lies

,

Tvornica kulture

,

koncert

Upravo započeta velika europska turneja kojom White Lies promoviraju novi studijski uradak staje u Turskoj, Grčkoj, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Norveškoj, Češkoj, Austriji, Švicarskoj i Italiji, a u Zagreb White Lies dolaze na jedini nastup u regiji.

White Lies - "Take It Out On Me"

Najavljen singlom "Take It Out On Me", novi album je inspiriran bliskim prijateljima benda čiji se životi mijenjaju kako stare, te o osjetljivosti veza koje blijede što vrijeme više prolazi. Priča je to o dvije strane ljubavi, kaže bend, a svijet koji nas okružuje sačinjavaju ljudi do kojih nam je najviše stalo, čak i kada se radi o jako teškom poslu. Album "Friends" s ukupno deset pjesama na novom albumu pokazuje cijeli raspon zvuka, od soft rocka 80-ih, disca, popa, čak i povratka na dark synth rock koji je obilježio njihov debitantski album.

White Lies - "Hold Back Your Love"

Novi singl "Hold Back Your Love" nastavlja electro dance priču benda, a odlikuje ju bass linija, plesni ritmovi i synth, a "Morning In LA" počinje zaraznom synth melodijom i hipnotizirajućim vokalima. "Summer Didn't Change A Thing" podsjeća na starije albume uz jake gitarske dionice koje se nadopunjuju sa synthom, a "Come On" polako gradi zvuk pjesme koji na kraju eksplodira. Kroz cijeli album ovaj trio uz melodramatični zvuk 80-ih, synthove i rock, pokazuju još jednom svoju kreativnost.

White Lies - "Morning In LA"

Jedan od najcjenjenjenijih otočkih bendova u zagrebačku Tvornicu dolazi šest godina nakon posljednjeg nastupa. Priča oko benda počinje 2005. godine kada su Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown karijeru započeli pod imenom Fear Of Flying. Zaokret su napravili kada su se navukli na mračniji zvuk, a time je nastao i novi naziv za bend te su rođeni White Lies čija glavna fascinacija je mračniji zvuk koji je obogaćen modernom produkcijom, a uspoređuju ih s bendovima kao što su Joy Division, Editors, Interpol ili The Killers.

Bend je pobudio jako veliko zanimanje bez ijednog objavljenog službenog izdanja. Krajem 2008. godine uslijedili su prvi singlovi "Unfinished Business" i "Death", a potom sjajni "To Lose My Life" i "Farewell to the Fairground". Debitantski album "To Lose My Life" po objavi u siječnju 2009. uletio je na prvo mjesto UK ljestvice albuma.

White Lies - "Farewell To The Fairground"

Uz velike turneje s Coldplayem ili Kings Of Leon, rasprodanim nastupima diljem Europe, bend je nastavio raditi na drugom albumu, a hvaljeni "Ritual" objavljen je 2011. godine, sa sjajnin singlovima "Bigger Than Us" ili "Holy Ghost". Treći album "Big TV" iz 2013. godine donosi zvuk White Liesa s više melodija, a album priča o paru koji iz provincije odlazi u veliki grad kroz ambiciozni zvuk benda dok ga neke kritike tada nazivaju albumom njihove karijere. Nasljednik je album "Friends" u sklopu čije promocije White Lies dolaze u Tvornicu.

 

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji 110 kn, a na dan koncerta 130 kn.

 

Službena prodajna mjesta:

 • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

 • www.entrio.hr

 • www.eventim.hr

 • Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb

 • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb

 • Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb

 • Atlas, Teslina 7, Zagreb

 • Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb

 • Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb

 • Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb

 • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb

 • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

 • Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb

 • Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb

 • Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb

 • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je YEM. 

17.10.2016. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno