« Kazalište
objavljeno prije 2 godine
NAJAVE

Walk On The Wild Side Saše Božića 8. i 9. travnja u ZPCu

Spomenuti je projekt Plesna mreža Hrvatske nedavno odabrala među šest projekata na natječaju za distribuciju suvremenih plesnih predstava

Walk On The Wild Side
Walk On The Wild Side (Nina Đurđević)
Više o

ZPC

,

Saša Božić

,

Walk On The Wild Side

Nova predstava redatelja Saše Božića - WALK ON THE WILD SIDE, plesni duet u izvedbi Viktorie Bubalo i Borisa Barukčića bit će izvedena u petak i subotu, 8. i 9. travnja u Zagrebačkom plesnom centru. Spomenuti je projekt Plesna mreža Hrvatske nedavno odabrala među šest projekata na natječaju za distribuciju suvremenih plesnih predstava.

Posebnost ove izvedbe je u susretu različitih tjelesnih principa: plesačkog i glumačkog koji na različit način pristupaju istraživanju intime, voajerizma i ekshibicionizma. WALK ON THE WILDE SIDE spada u istraživanje queer teorije u polju suvremenoplesne izvedbe. Pojam fantazmatskog u projektu se doživljava u odnosu na pojam očaranosti kao otvorenosti za neobično, zadivljujuće i uznemirujuće u svakodnevnom životu.

Dva bezimena tijela zarobljena su u energetskim pulsiranjima koji samo nalikuju nekoj vrsti seksualne razmjene. Neimenovani par provodi jednu noć zajedno u razmjeni intimnih tjelesnih impulsa i tekućina, ne obazirući se, već uživajući u voajerskom pogledu publike. Esencijalni ekološki motivi materije upotrijebljeni su kao motivi perpetuiranja različitih vrsta energije koje susret dva ljudska tijela može proizvesti u polju tjelesne razmjene, stvarajući jedinstveni plesni jezik koji unatoč različitim konotacijama, ostaje u polje apstraktnog plesnog materijala.

Predstava istovremeno istražuje nemogućnost reprezentacije pornografskog, no taj odnos proširuje na odnos između izvođača i publike, između stereotipnog i prikazanog, između identiteta i materijalnog, između improviziranog i očekivanog. WALK ON THE WILD SIDE priziva divljinu izvan uobičajenih moralnih standarda društvene zajednice: unutar postpandemijskog diskursa sama ideja tjelesnog kontakta postaje subverzivnom, posebno ako razmišljamo u terminima tjelesnih izlučevina: znoja, sline, krvi koji ponovo postaju liminalni, vraćajući materijalnost tijela i energetskih pulsacija želje u diskurs plesa.

Projekt nastaje u produkciji organizacije de facto, izvođači su Viktoria Bubalo i Boris Barukčić, scenu i kostime potpisuje Ana Mikulić, glazbu Nikola Krgovič, svjetlo Marino Frankola, fotografiju Nina Đurđević, video Josip Visković, dizajn plakata i knjižice Mislav Lešić, dok je producentica Tena Bošnjaković

06.04.2022. 14:21:00
Novi komentar
nužno
nužno