« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
NAJAVA

'Walk on the Wild Side' - plesni duet za plesačicu i glumca

U listopadu nakon predstave participativnog kazališta 'Moramo živjeti s tim', festival TranziT donosi plesni duet za plesačicu i glumca u koreografiji Saše Božića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević)
Više o

Saša Božić

,

Walk On The Wild Side

Predstava 'Walk on the Wild Side' nastaje u produkciji organizacije De facto, izvode je Viktoria Bubalo i Boris Barukčić, a na rasporedu je 13. listopada 2022. u HKD-u na Sušaku, s početkom u 20 sati. 

Dva bezimena tijela zarobljena su u energetskim pulsiranjima koji samo nalikuju nekoj vrsti seksualne razmjene. Neimenovani par provodi jednu noć zajedno u razmjeni intimnih tjelesnih impulsa i tekućina, ne obazirući se, pače uživajući u voajerskom pogledu publike. Esencijalni ekološki motivi materije upotrebljeni su kao motivi perpetuiranja različitih vrsta energije koje susret dva ljudska tijela može proizvesti u polju tjelesne razmjene, stvarajući jedinstveni plesni jezik koji unatoč različitim konotacijama, ostaje u polje apstraktnog plesnog materijala.

WALK ON THE WILDE SIDE spada u istraživanje queer teorije u polju suvremenoplesne izvedbe. Pojam fantazmatskog u projektu se doživljava u odnosu na pojam očaranosti kao otvorenosti za neobično, zadivljujuće i uznemirujuće u svakodnevnom životu. Predstava istovremeno istražuje nemogućnost reprezentacije pornografskog, no taj odnos proširuje na odnos između izvođača i publike, između stereotipnog i prikazanog, između identiteta i materijalnog, između improviziranog i očekivanog.

Priziva divljinu izvan uobičajenih moralnih standarda društvene zajednice: unutar postpandemijskog diskursa sama ideja tjelesnog kontakta postaje subverzivnom, posebno ako razmišljamo u terminima tjelesnih izlučevina: znoja, sline, krvi koji ponovo postaju liminalni, vraćajući materijalnost tijela i energetskih pulsacija želje u diskurs plesa.

09.10.2022. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno