« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Vremenska prognoza za vikend, sljedeći tjedan malo snijega

Hrvatsku će prvi dio dana nadviti oblaci, a u gorju mjestimične i slabe oborine, najavljuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Malo snijega ... teško da će biti bijeli Božić
Malo snijega ... teško da će biti bijeli Božić (Arhiva)
Više o

snijeg

,

vrijeme

,

prognoza vremena za vikend

Iako će ujutro biti maglovito, poslijepodne se očekuju duža sunčana razdoblja. Na Jadranu će se najdulje uživati u suncu, ali i u višim temperaturama od uobičajenih za prosinac. Tako, primjerice, u srednjoj Dalmaciji će se temperature penjati do čak 13 stupnjeva.

Ako i bude vjetra danas, bit će slab, a očekuje se samo u gorju gdje bi trebao puhti sjeveroistočnjak. Na Jadranu će se tek povremeno javljati umjerena bura, posebice podno Velebita gdje su ipak mogući i olujni udari.

U Zagrebu će prevladavati oblačno, uz već uobičajenu jutarnju maglu. Poslijedne je moguće sunce, a vjetra ne bi trebalo biti. Temperature ne bi trebale padati ispod nule, čak ni navečer, ali najviša dnevna temperatura ipak će biti pet stupnjeva.

Vikend će biti sunčan, hladan i snježan. Jutra će u gorju i nizinama obilježiti magla, temperature će ići i po nekoliko stupnjeva u minus, a predviđaju se i oborine poput susnježice. Unatoč višim temperaturama na Jadranu, zbog bure vjerojatno neće biti tako toplo.

U vremenskoj prognozi DHMZ-a najavljeno je zahlađenje od idućeg tjedna, a od utorka i snijeg koji je moguć i u nizinama, ali u vrlo malim količinama

16.12.2016. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno