« Knjiga
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
RECENZIJA KNJIGE

Volite Nesboa i Stephena Kinga? Onda će vas roman „Srž zla“ oduševiti!

Roman je atmosferičan i fantastično opisuje klaustrofobičan krajolik u kojem se radnja odvija. Dolomiti i malena mjesta gdje vas odvodi Luca d'Andrea

Triler koji se čita u jednom dahu
Triler koji se čita u jednom dahu (Znanje)
Više o

recenzija knjige

,

Srž zla

,

Luca d'Andrea

Ako ste u potrazi za trilerom koji će vas odvesti u daleke i mračne kuteve, onda je roman „Srž zla" pravi izbor za vas. Povezuje ga se s djelima Nesboa i Stephana Kinga, što isprva u vama može probuditi sumnju, no bez obzira što sumnjate preporučujemo da knjigu uzmete u ruke i podarite joj priliku. Neće vas razočarati.

Roman je atmosferičan i fantastično opisuje klaustrofobičan krajolik u kojem se radnja odvija. Dolomiti i malena mjesta gdje vas odvodi Luca d'Andrea preneseni su čitatelju do tolikih detalja da se možete osjećati kao da ste bili tamo i sve vidjeli vlastitim očima. Osim izvrsne naracije, d'Andrea počastio nas je i izvrsnom fabulom koja će oduševiti svakog ljubitelja krimića i trilera od kojih se skuplja hladan znoj na čelu.

Duboka i gadna depresija uhvatila je Jeremiaha Salingera. Život ga vodi dalje, ali u njemu se počinje gubiti svaki tračak volje za preživljavanjem. Jedina osoba koja mu na licu može izmamiti smiješak jest kći Clara koja zrači srećom koja nije uprljana grozotama života. Salinger je bio dio nesreće koja se dogodila, a on je jedini preživio. Osjećaj krivnje izjeda ga što ga po malo vodi u propast. Kako bi zaštitio svoju Claru od njega samog, odlučuje se preseliti u Betterbach među Dolomite pune fosila otkuda je porijeklom njegova žena.

No, o šumama koje okružuju sela na tom području pričaju se svakakve priče. Jedna koju Jeremiah načuje preokrene mu život. Odjedanput osjeća da bi mogao ponovno pronaći smisao života i oprostiti sam sebi. U tom mjestu je 1985. godine ubijeno troje studenata čija su tijela bila toliko osakaćena da se nije moglo raspoznati je li to bilo djelo neke zvijeri ili čovjeka. Slučaj nikad nije bio riješen, no, Salinger počinje ponovno kopati po prošlosti.

Ljudi koji žive tamo nikako nisu zadovoljni time te započinju pobune koje nisu izostavljale niti nasilje. Jeremiah se toliko duboko uvuče u probleme da dovede u opasnost i najvrjednije što posjeduje u životu. Hoće li se uspjeti izvući?

19.08.2018. 12:43:00
Novi komentar
nužno
nužno