« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
SAVJETI

Vojnička dijeta - da ili ne?

najgori je treći dan kada smijete pojesti samo 800 kalorija, što će nedvojbeno imati loš utjecaj na vaše razine energije i raspoloženje

Vojnička dijeta nije uvijek dobar izbor
Vojnička dijeta nije uvijek dobar izbor (Arhiva)
Više o

vojnička dijeta

Vojnička dijeta ima puno sljedbenika koji se kunu da u tri dana možete izgubiti nekoliko kilograma, a kako se jedu čudne stvari - hrenovke, sladoled i tuna, nije iznenađenje da su je mnogi isprobali. 

No, je li zdrava i dobra za zdravlje? Hmmm... Krenimo redom

Vojnička dijeta je striktni režim prehrane s potpuno određenim namirnicama koje smijete jesti. Neki tvrde da njom možete izgubiti i do pet kilograma u tri dana. Jelovnik je ekstremno kalorijski siromašan i običan. 

Neobičan jelovnik često zbunjuje ljude. Primjerice, prvi se dan za doručak jede šalica kave i jedna šnita tosta. Za ručak je kava ponovno na meniju, a jede se malo tune i jedan tost. Večera nije ništa bolja jer bismo trebali jesti bilo koje meso, pola banane, malu jabuku i - sladoled od vanilije. 

Ipak, najgori je treći dan kada smijete pojesti samo 800 kalorija, što će nedvojbeno imati loš utjecaj na vaše razine energije i raspoloženje.

Većina nutricionista nije pretjerano oduševljena dijetom - "S ovom niskokaloričnom dijetom s malo ugljkohidrata gubite većinom vodu i mišiće"; tvrdi nutricionistica Elaine Magee za CNN. "Voda u tijelu odmah pada jer se smanjuju zalihe glikogena. Do toga dolazi zbog premalo kalorija i ugljikohidrata. Kile se vraćaju čim počenmo normalno jesti."

Ukratko, ako baš morate ući u neku zaboravljenu haljinu iz boljih dana - dobro, ali samo za jednu večer...

20.06.2019. 11:14:00
Novi komentar
nužno
nužno