« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HSLS ODLUČIO

Vojković ostaje, ali ne može davati izjave bez koordinacije s Kosorom

Vojković je demantirao medijske špekulacije o sukobu između njega i Kosora rekavši da "takvih sukoba nije bilo"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

HSLS

,

Darinko Kosor

,

Hrvoje Vojković

Kosor je dodao da više ne želi komentirati poslovanje Croatia osiguranja "jer su nadlažena tijela utvrdila da u poslovanju te tvrtke nema nepravilnosti", a sam Vojković je demantirao postojanje sukoba između njega i čelnika HSLS-a.

Govoreći o Hrvoju Vojkoviću kao potpredsjedniku HSLS-a, a ne, kako je rekao, kao predsjedniku Uprave Croatia osiguranja, Kosor je rekao da je zaključak predsjedništva da "niti jedan kontakt, niti jedna komunikacija ne može ići bez koordinacije s predsjednikom stranke".

Što se tiče Croatia osiguranja, HSLS ne želi više imati nikakav komentar, jer to nije u nadležnosti političke stranke, rekao je Kosor te dodao kako vjeruje izjavama nadležnih tijela kako u poslovanju Croatia osiguranja "nema nikakvih nepravilnosti i kako sve funkcionira jako dobro". Na upit koja su to nadležna tijela Kosor je uzvratio Vlada i Nadzorni odbor.

Hrvoje Vojković je rekao novinarima, nakon četverosatne sjednice Predsjednitva, kako ostaje privržen politici stranke i predsjedniku, te demantirao medijske špekulacije o sukobu između njega i Kosora rekavši da "takvih sukoba nije bilo".

Upitan o navodnim prijetnjama koje je Vojković uputio premijerki Jadranki Kosor da će reći sve što zna ako ga se smijeni s mjesta čelnog ovjeka Croatia osiguranja, Darinko Kosor je novinarima rekao da to pitaju onog tko je poruku prenio i tko ju je primio, dodavši kako "više to ne želi komentirati".

Mediji su špekulirali kako bi Hrvoje Vojković danas trebao biti smijenjen s mjesta potpredsjednika stranke i predsjednika Uprave Croatia osiguranja zbog navodnih nepravilnosti u radu te državne tvrtke, kao i zapošljavanja u njoj po prijateljskoj liniji. (hina/metro-portal)

26.01.2010. 00:19:53
Novi komentar
nužno
nužno