« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
BLAGO NJEMU

Vlasnik Amazona izbio na treće mjesto najbogatijih ljudi na svijetu

Prema pisanju magazina Forbes, Bezos je napredovao na listi najbogatijih zbog rasta dionica Amazona i velike zarade njegove tvrtke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (wikipedia)
Više o

amazon.com

,

Jeff Bezos

Jeff Bezos vlasnik je 18 posto dionica Amazona čija je vrijednost porasla u četvrtak za dva posto. Njegovo imetak sada iznosi 65,3 milijarde američkih dolara.

Unatoč drukčijim očekivanjima analitičara, njegovo se bogatstvo uvećalo za 31 posto u odnosu na prošlu godinu. Profit tog giganta u svijetu elektronskog poslovanja bio 857 milijuna dolara u usporedbi s 95 milijuna u 2015. godini.

Ispred Bezosa su osnivač Microsofta Bill Gates (78 milijardi dolara) i osnivač brenda Zara Amancio Ortega (73,1 milijarda dolara).

Amazon je dosad bio tvrtka koja je svake godine prijavljivala mali ili nikakav profit, ali očito je došlo do preokreta. Vrijednost njihovih dionica porasla je za 51 posto od veljače. Poseban rast zabilježio je Amazonovo Prime članstvo koje nudi dodatne usluge besplatnog prijevoza robe po godišnjoj naknadi. U lipnju je Amazon pokrenuo Prime i u Indiji kako bi napredovao na najvećem tržištu.

Amazonov godišnji promotivni šoping festival koji je održan ove godine zabilježio je rekorde u prodaji. Analitičari sada očekuju rast i ostalih Amazonovih web usluga.

29.07.2016. 11:44:00
Novi komentar
nužno
nužno