« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SJAJNA PLAĆICA

Liječnici i advokati ne moraju strahovati za posao

Donosimo popis zanimanja koja u Americi donose najviše novca i najveću materijalnu dobit

Fotografija vijesti
Više o

novi poslovi

,

najplaćeniji poslovi

,

najplaćenija zanimanja

Najnovniji izvještaj tvrtke Glassdoor koja se bavi posredovanjem pri zapošljavanju pokazuje da su liječnik i odvjetnik najplaćenija zanimanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Podaci se odnose na 2016. godinu, a kompanija je analizirala podatke o visini plaće anonimnih korisnika koji su sudjelovali u istraživanju.

Evo prvih pet zanimanja na top-listi:

1. Liječnici

Godišnja plaća liječnika iznosi u prosjeku 180.000 dolara, a američki zavod za statistiku rada procjenjuje se da će u razdoblju od 2014. do 2024. godine porasti zapošljavanje liječnika za čak 19 posto što je dvostruko brže od prosjeka ostalih profesija.

2. Odvjetnici

Prosječna godišnja odvjetnička plaća je 144.500 dolara. I dok se odvjetnički prihodi razlikuju u ovisnosti od uže specijalnosti, plaće su dovoljno visoke da odvjetnike učine drugim najplaćenijim zanimanjem u Americi. Zanimanje je izuzetno traženo, a za advokate uvijek ima posla.

3. Menadžeri istraživanja i razvoja

Godišnja plaća menadžera za istraživanje i razvoj iznosi 142.120 dolara. Menadžeri istraživanja i razvoja kreiraju i implementiraju strategije razvoja, analiziraju različita tržišta, određuju budžete, upravljaju razvojnim projektima...

4. Menadžeri razvoja softvera

Godišnja plaća menadžera razvoja sofrtvera iznosi u prosjeku 132.000 dolara. Ovi su stručnjaci plaćeni da razvijaju sustave koji stoje iza računalnih programa, a u razdoblju od 2014. do 2024. godine se očekuje porast u zapošljavanju ovog zanimanja od čak 17 posto.

5. Menadžeri

Godišnja plaća menadžera je 130.000 dolara, a treba ih skoro svaka firma. Menadžeri izvršavaju funkcije planiranja, organiziranja, kadrovskog popunjavanja, vođenja i kontroliranja. 

Na ostalim mjestima se nalaze pozicije strateških menadžera, te uglavnom zanimanja vezana za programiranje i softverski razvoj.

28.07.2016. 15:11:00
Novi komentar
nužno
nužno