« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
WTF?!

Vlada SAD već deset godina ima patent na medicinsku marihuanu

Iako stalno govore protiv marihuane, dečke iz Bijele kuće to nije spriječilo da patentiraju medicinsku marihuani i nemilo zarađuju

Ne pleti se Vladi u biznis :)
Ne pleti se Vladi u biznis :) (Shutterstock)
Više o

demencija

,

Alzheimerova bolest

,

Parkinsonova bolest

,

Vlada SAD

,

FDA

,

patent

,

medicinska marihuana

,

kanabinoidi

,

ishemija

Reći da su svjetske licemjerne nije nikakva novost, pogotovo kad govorimo o vladi SAD koja je poznata po dvostrukim i trostrukim standardima, no zadnji podatak koji je procurio pokazuje da su uspjeli nadmašiti sami sebe.

Naime, u Saveznom uredu za patente već deset godina postoji patent pod brojem 6630507 koji se zove "Cannabinoids as antioxidants and neuroprotectants" koji je dodijeljen Vladi SAD, Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi. 

U obrazloženju patenta se govori sve ono što vladini službenici stalno opovrgavaju - da kanabinoidi imaju antioksidativan učinak što ih čini korisnim za liječenje starenja, ishemije te upalnih i autoimunih bolesti. Uz to, kanabinoidi djeluju poput neuroprotektanata, smanjujući neurološku štetu kod Parkinsonove bolesti, Alzheimerove bolesti i HIV demencije.

Za razliku od odobrenog patenta s navedenim obrazloženjem, zloglasna FDA tvrdi da pušenje marihuane nema dokazanu ili prihvatljivu medicinsku korist i nije odobrena kao medicinski tretman u SAD.

No, takav stav vladine agencije ne sprječava samu Vladu da izdašno zarađuje od proizvodnje i prodaje medicinske marihuane. Ukratko, dileri prodaju na cesti, država u dućanima ...

14.05.2013. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno