« Život
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
vintage

Vjerojatno najskuplje pivo na svijetu

Vintage No. 2 proizveden je u limitiranoj ediciji od 600 boca, a cijena od 2.009,00 danskih kruna po boci čini ga jednim od najskupljih piva na svijetu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tuborg)
Više o

Tuborg

,

Vintage No. 2

,

najskuplje pivo na svijetu

Nakon prošlogodišnjeg iznimnog proizvoda iz svoje Vintage trilogije, Carlsberg je  ove godine znalcima ponudio drugu seriju vjerojatno najskupljeg piva na svijetu - Vintage No. 2.  Cijena  se jedne boce ovog pivskog užitka formira prema godini njegovog pojavljivanja na tržištu, te ove godine  iznosi 2.009,00 danskih kruna, što ga čini jednim od najekskluzivnijih piva na tržištu.

Vintage No. 2 osmišljen je  kao jednakovrijedan nadomjestak za vina visokog cijenovnog razreda, pa ga se može probati jedino u odabranim danskim gastronomskim  odredištima ili pak u pivovari Jacobsen u Kopenhagenu.       

Vintage No. 2 proizveden je u pivovari Jacobsen, a nakon dugog vremena jedino je pivo koje je, u bačvama od  francuskog hrasta,  odležalo u podrumima koje je još 1847. godine sagradio osnivač Carlsberga J.C. Jacobsen.  Na koncu toga delikatnog procesa, a nakon šestomjesečnog zrenja, dobiveno je pivo koje odlikuju ahat crna boja, pjena nalik onoj na najfinijem ekspresu te kakao i vanilija okusi.

U tom bogastvu okusa blago se osjeća i  aroma dima, dobivena od škotskoga slada koji je, izložen dimu treseta, pripremljen specijalno za to ekskluzivno pivo. Vinatage No. 2. se idealno sljubljuje s kamenicama i ostalim školjkama, Parma sirom i šunkom, a ljubiteljima slatkoga preporučuje se kombiniranje sa čokoladom i sa crème brûlée.

Sukladno ekskluzivnom okusu, boce Vintagea No. 2 opremljene su i originalnim etiketama na kojima su reproducirane litografije čileanskoga umjetnika Marcoa Evaristtia. Taj beskompromisni čileanski umjetnik izradio je pet različitih etikete, po jedan motiv za 125 boca, pa će Jacobsen Vintage No. 2 biti izazov i za kolekcionare umjetničkih minijatura.

26.02.2009. 14:40:13
Novi komentar
nužno
nužno