« Život
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
ZANIMLJIVO!

Vjera je mjerljiva?

Ova otkrića suprotstavljaju se ateističkom pristupu, koji tvrdi da su religiozna uvjerenja rezultat lošeg obrazovanja te indoktrinacije tijekom djetinjstva

Vjera je mjerljiva kategorija?
Vjera je mjerljiva kategorija? (Shutterstock)
Više o

magija

,

vjera

,

religija

,

religiozna uvjerenja

,

nadnaravno

Vjera i religija mnogima su na svijetu najvažnija stvar, pa ne čudi da su se kroz stoljeća vodili mnogi vjerski ratovi, a i oni koji su na prvu izgledali drugačije, na kraju su se pretvorili u istu stvar - sukob dva različita načina razmišljanja o vrhovnom biću.

E sad, ako vam to zvuči pomalo čudno, u pravu ste, no izgleda da si tu zapravo ne možemo pomoći ma koliko se trudili - istraživanja profesora psihologije Brucea Hooda, sa Sveučilišta u Bristolu, sugeriraju da je vjera u nadnaravno i magijsko usađena u naš mozak od rođenja, te da se zbog toga religiozna uvjerenja mogu pretvoriti u moćnu psihološku silu.

Njegovu studiju podržavaju i ostali istraživači koji su pronašli dokaze kojima se religiozna uvjerenja i iskustva vežu za određena područja mozga.

Smatraju da su ljudi programirani da primaju duhovne osjećaje putem električnih aktivnosti koje se odvijaju u tim područjima.

Ova otkrića suprotstavljaju se ateističkom pristupu, koji tvrdi da su religiozna uvjerenja rezultat lošeg obrazovanja te indoktrinacije tijekom djetinjstva.

Sve u svemu, kad vam netko pokuša prodati svog boga, nemojte ga osuđivati...

05.11.2017. 15:46:00
Novi komentar
nužno
nužno