« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
NOVOSTI

Vitar Drinković - Evolucija percepcije

Kroz ovu prezentaciju namjera mi je u kratkim crtama prikazati i objasniti evoluciju moje umjetničke prakse, kaže autor

Vitar Drinković
Vitar Drinković (Arhiva)
Više o

Vitar Drinković

,

Evolucija percepcije

Gdje: hacklab01.org (klik na link na vrhu stranice)

Kada: 4. studenog 2021. 18:00

Program se odvija online na hrvatskom ili na engleskom jeziku, ovisno o publici.

Posljednjih nekoliko godina moja umjetnička praksa usmjerena je na istraživanje i stvaranje uvjeta- okolnosti za drugačiju percepciju svakodnevice, koristeći se interaktivnim umjetničkim aparaturama, skulpturama - izumima i instalacijama kao posrednicima, " filterima" u komunikaciji između ljudi.

Krećem od bazičnih, jednostavnih, bioloških oblika komunikacije - razmjene koji utječu na percepciju, te dekonstruiraju način na koji je ona stvarana - oblikovana kroz informacije kojima smo okruženi.

Polja koja su mi zanimljiva i koja istražujem su: svakodnevni život, veza između percepcije - informacija i biologije, razvoj i utjecaj tehnologije na razvoj ljudskog društva, društveni sistemi, održivost, veza između umjetnosti, znanosti i ekonomije.

Kroz ovu prezentaciju namjera mi je u kratkim crtama prikazati i objasniti evoluciju moje umjetničke prakse.

Vitar Drinković

Magistrirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2008. godine. Za vrijeme studija boravi jedan semestar na Indiana University of Pennsylvania, SAD. 2014. završava magisterij animacije i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje za vrijeme studija sudjeluje u razmjeni studenata na London Metropolitan University, Engleska.

Ostvario je 24 samostalne izložbe, 7 skulptura u javnom prostoru, sudjelovao na 14 umjetničkih radionica. Izlagao je na 55 skupnih izložbi u Hrvatskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Bugarskoj, Austriji, Češkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Francuskoj. Dobitnik je više nagrada, priznanja i stipendija te finalist nagrade Radoslav Putar 2021. Godine. Član je HDLU-a I HZSU-a

Hacklab01 je projekt u partnerstvu AKC i umjetničke organizacije Format C te ga financijski podržavaju Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

03.11.2021. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno