« Ostali sportovi
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
NICA

Vištica 5. na Ironmanu u Nici unatoč bušenju gume

Utrka u Nici je jedna od utrka s najdužom tradicijom u Europi. Ispočetka se tu održavala utrka na nešto kraćoj distanci, a u zadnjih desetak godina utrku je preuzela Ironman organizacija

Vištici je pukla guma, ali je ipak završio odličan peti!
Vištici je pukla guma, ali je ipak završio odličan peti! (Andrej Vištica)
Više o

Andrej Vištica

,

Ironman Nica

Pred nekoliko dana je na Ironman France utrci u Nici, hrvatski predstavnik Andrej Vištica zauzeo 5. mjesto. Utrka u Nici je jedna od utrka s najdužom tradicijom u Europi. Ispočetka se tu održavala utrka na nešto kraćoj distanci, a u zadnjih desetak godina utrku je preuzela Ironman organizacija.

Plivala su se 2 kruga sa startom na plaži u centru grada. Nakon 3,8 km plivanja, Vištica je zaostajao 4 minute za grupom favorita, a iz vode je izašao sa Španjolcem Viktorom Del Corralom, kasnijim pobjednikom utrke.

Biciklistička staza u Nici je poznata kao jedna od težih u Ironman seriji. Staza prolazi brdima u zaleđu Nice, između ostalog prelazi i preko Col de l'Ecre (1120m nadmorske visine). Nizbrdice su dosta tehnički zahtjevne što dodatno doprinosi težini staze. Vištica je na biciklu popravljao plasman i na 150. kilometru se već nalazio na 7. mjestu, još uvijek u društvu Del Corrala. Tada su stvari za hrvatskog predstavnika krenule nizbrdo. Probušila se guma, a na mjenjanje je potrošio dosta vremena i živaca, te je na trčanje krenuo sa 13. pozicije.

Trčala su se 4 kruga na Promenade des Anglais. Vištica je od početka krenuo jako i počeo popravljati plasman. Do kraja se s drugim najbržim vremenom maratona probio do 5. pozicije. Pobjedio je Španjolac Victor del Corral ispred Jamesa Cunname iz Južne Afrike, te Njemca Stefana Schmid-a.

Nakon utrke hrvatski predstavnik izjavio je:

„Cilj za ovu utrku mi je bio plasman na postolje. To nisam ostvario, ali obzirom na okolnosti zadovoljan sam utrkom. Posebno me veseli vrijeme trčanja od 2:44 sata, što mi je daleko najbrže trčanje na Ironman-u do sad. Da nisam bušio gumu na trčanje bi krenuo s kasnijim pobjednikom i utrka za postolje bi bila dosta zanimljivija."

1.       Victor del Corral (ESP) 8:30:00

2.       James Cunnama (ZAF) 8:30:35

3.       Stefan Schmid (GER) 8:33:18

4.       Frederik van Lierde (BEL) 8:35:36

5.       Andrej Vištica (CRO) 8:39:19

10.06.2016. 10:17:00
Novi komentar
nužno
nužno