« Život
objavljeno prije 9 godina
VELIKO PRIZNANJE

Više od 230 kandidata za Nobelovu nagradu za mir

Na ovogodišnjoj listi su 43 organizacije i 188 pojedinaca, među kojima su i bivši američki predsjednik Bill Clinton i bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko

Fotografija vijesti
Više o

Nobelova nagrada za mir

,

Julija Timošenko

,

Bill Clinton

,

Bradley Manning

Ove će se godine za prestižnu Nobelovu nagradu za mir natjecati čak 231 osoba i organizacija, što je tek 10 manje od rekorda postavljenog prošle godine, prenosi Hina.

"Kao i uvijek, ima uobičajenih nominacija te novopridošlica, slavnih osoba i neznanaca, iz svih krajeva svijeta", kazao je direktor Nobelova instituta Geir Lundestad.

Na ovogodišnjoj listi su 43 organizacije i 188 pojedinaca, među kojima su i bivši američki predsjednik Bill Clinton, bivši njemački kancelar Helmut Kohl, bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, te američki vojnik Bradley Manning, koji je osumnjičen da je WikiLeaksu predao stotine tisuća povjerljivih dokumenata američke vlade. Među kandidatima je i Europska unija.

Prošle je godine zabilježeno rekordnih 241 nominiranih imena. Nagrada je na kraju dodijeljena ženskoj trojci - Liberijkama Ellen Johnson Sirleaf i Leymah Gbowee, te Jemenki Tawakkol Karman.

27.02.2012. 13:19:00
Novi komentar
nužno
nužno