« Život
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
GUINESSOV REKORD

Muškarac iz Nepala i službeno najniži čovjek na svijetu

72-godišnji Chandra Bahadur Dangi visok je tek nešto iznad pola metra i ima 12 kilograma

Fotografija vijesti
Više o

neobični ljudi

,

Guinessova knjiga rekorda

,

najnizi covjek na svijetu

,

Chandra Bahadur Dangi

Visok tek 54,6 centimetara, muškarac iz Nepala Chandra Bahadur Dangi i službeno je najniži čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, prenosi Hina.

Dangi kojemu su navodno 72 godine, za 5,3 centimetra niži je od Filipinca Junreyja Balawinga koji je u lipnju prošle godine proglašen najmanjim na svijetu.

"Ako su mu stvarno 72, on je uvjerljivo najstarija osoba koja je dobila 'titulu' najniže na svijetu", rekao je Craig Glenday, urednik Guinnessa.

Chandra Bahadur Dangi ujedno je najniža osoba zabilježena u Guinnessu. Indijac Gul Mohammed, koji je 1997. umro u 40. godini bio je visok 57 centimetara.

Dangi koji teži 12 kilograma nedavno je izjavio da mu je ovo "priznanje" u neku ruku kompenzacija za godine patnje. Ostao je siroče u 12. godini, a tada su ga k sebi uzeli neki članovi šire obitelji, pokazivali ga na sajmovima i uzimali sav novac.

Poslije je zarađivao izrađujući jutene vreće u svom siromašnom selu 350 kilometara od Katmandua, a svoj je glavni grad prvi put vidio u sklopu ceremonija za Guinnessa. Sada mu je želja malo putovati po svijetu i upoznati ljude.

26.02.2012. 14:30:39
Novi komentar
nužno
nužno