« Biznis
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
BIZNIS

Visa Europe objavila sjajne poslovne rezultate za 2015.

Ukupna potrošnja na Visa karticama izdanima u Hrvatskoj povećana je za 22% u financijskoj 2015. godini, što iznosi oko 6 milijardi eura

Visa se pohvalila rezultatima
Visa se pohvalila rezultatima (Promo)
Više o

Visa Europe

,

beskontaktno plaćanje

,

godišnji rezultati

Godišnji rezultati koji su danas predstavljeni za Visa Europe u Hrvatskoj pokazuju dvoznamenkasti rast svih ključnih pokazatelja. Ukupni rashodi na Visa karticama izdanim u Hrvatskoj porasli su za 22,4%, dok je broj transakcija na njima porastao za 26,8%.

Broj kartica je također porastao, za 12%, dosežući 4,66 milijuna Visa kartica u Hrvatskoj. Trendovi prisutni u Europi očituju se i u Hrvatskoj - prosječna vrijednost transakcije se smanjuje, dok potrošači koriste kartice za plaćanje sve manjih iznosa. Također, prisutan je i izvanredan rast u online plaćanjima.

- Iznimno smo zadovoljni rastom od 61% u e-trgovini. Vjerujemo da je on barem djelomično rezultat povjerenja vlasnika kartica u sigurnosne sisteme. Čini se da se više ne libe koristiti svoje kartice kad god ih trebaju, bilo da je to offline ili online - rekao je Davor Kršul, country manager za Visa Europe.

Ukupna potrošnja na Visa karticama izdanima u Hrvatskoj povećana je za 22% u financijskoj 2015. godini, što iznosi oko 6 milijardi eura, prema godišnjim financijskim rezultatima za Hrvatsku koje je objavila Visa Europe. 

Visa Europe rezultati

Izvrsni rezultati nisu karakteristika samo Visa Europe u Hrvatskoj - Visa Europe objavila je najviše prihode ikad u iznosu od 2,31 milijarde eura, za 25% više u usporedbi s prošlom financijskom godinom (do lipnja 2015). Troškovi su četvrtu uzastopnu godinu isti i organizacija je vratila rekordnih 739 milijuna eura svojim dioničarima u obliku popusta i inicijativa zajedničkih ulaganja. 

Za svakih 5,70 eura potrošenih u Europi jedan euro potrošen je na Visa Europe kartici, dok broj Visa kartica izdanih u Europi sada iznosi 522 milijuna - ili više od jedne Visa kartice po odrasloj osobi. Potrošnja na prodajnim mjestima porasla je za 7.7% u prošloj godini (do 1,58 bilijuna).

Visa Inc. i Visa Europe objavili su u studenom konačni sporazum o spajanju Visa Inc. i Visa Europe stvorivši jednu globalna kompaniju. Transakcija je u procesu dobivanja svih potrebnih odobrenja i očekuje se da bude završena tokom fiskalnog trećeg kvartala 2016. (travanj - lipanj) Visa Inc.-a.

- Pravo je vrijeme jer pristup, brzina u reakciji prema tržištu i ulaganju su od kritične važnosti za ostvarivanje konkurentske prednosti. Integracija u jedinstvenu globalnu tvrtku osigurat će financijsku snagu i povećati operativne mogućnosti kako bi ubrzali nove generacije plaćanja diljem Europe gradeći duboka partnerstva s našim sadašnjim i budućim klijentima. Sporazum će također dati Europi snažan glas na globalnoj razini, zahvaljujući našoj vodećoj poziciji u svijetu u predviđanju trendova - izjavio je  Catalin Cretu, general manager za Hrvatsku, Maltu, Rumunjsku i Sloveniju u Visa Europe.

Jedinstvena Visa klijentima diljem Europe ponuditi će veći pristup tehnologijama, ulaganjima i resursima na globalnoj razini. Ubrzan razvoj elektroničkih plaćanja oblikovat će budućnost trgovine, donoseći opipljive prednosti trgovcima i omogućujući rast njihovog poslovanja, dok će potrošači moći plaćati bilo gdje, bilo kad i na bilo kojem uređaju.

16.02.2016. 13:05:00
Novi komentar
nužno
nužno