« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
RASPORED

Vinyl - tjedni program od 26. rujna do 2. listopada

Vinyl i ovoga tjedna ima bogat raspored zbivanja, od prodaje ploča i koncerata do predstavljanja knjiga i sjajne izložbe - svratite svakako

Tjedni program Vinyla
Tjedni program Vinyla (Vinyl)
Više o

Vinyl

,

tjedni program

PONEDJELJKOM | 18 - 22h

#ploche_ploche
Gospodari uspomena - prodajna izložba ploča

Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu, Señor VOXBOX otvara licitaciju i prodaju gramofonskih ploča. Goran Bakić, iz svoje bogate kolekcije ploča, izdvaja raritete, ploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

Pronađite i ono što niste znali da tražite!

UTORAK, 27.9. | 18h30

#the_boss
Bruce Springsteen: 'Born To Run' + 'Chapter and Verse'

Pozivamo vas na promociju i promotivnu prodaju najiščekivanije knjige godine - autobiografije Brucea Springsteena "Born To Run" i druženje uz glazbu s novog CD-a "Chapter and Verse".

Hrvatsko izdanje knjige će prvi put javnosti biti predstavljeno i dostupno za kupnju na druženju u Vinylu.

Svi koji u utorak, 27. rujna, dođete na promociju, bit ćete prvi koji ćete imati priliku kupiti knjigu po cijeni od 130 kuna (redovna prodaja 159 kuna). Za komplet CD + knjiga pripremljena je posebna ponuda i cijena od 210 kuna!

Bruce Springsteen 23. rujna 2016. slavio je 67. rođendan i na taj dan objavio novi album "Chapter and Verse" koji prati autobiografiju "Born To Run".

Autobiografija će pak diljem svijeta, baš kao i hrvatsko izdanje, biti objavljena na dan promocije, 27. rujna.

Hrvatsko izdanje autobiografije izdaje Profil knjiga, a CD i LP Sony Music/Menart.

Knjigu i CD će predstaviti:

Aleksandar Dragaš, glazbeni kritičar

Lada Furlan Zaborac, prevoditeljica

Adriana Piteša, urednica

Branko Komljenović, direktor Menarta

Ulaz je slobodan

SRIJEDA, 28.9. | 20h30

#tkototamosvira
Oridano Gypsy Jazz Band - promocija novog albuma

Povod ovog koncerta je promocija novog albuma Oridano Gypsy Jazz Banda "Hot Club of Croatia" posvećenog slavnom Djangu Reinhardtu, a na njemu se mogu naći poznate Reinhardtove kompozicije, među kojima su i "Nuages", "Impromptu" ili "Blue Drag".

Evocirajući ime čuvenog Djangovog sastava, "Hot Club of Croatia" donosi neke od najizvođenijih kompozicija gypsy jazza. Snimljen u postavi koja obuhvaća razne faze stvaralaštva Djanga Reinhardta (solo gitara, klarinet, violina, ritam-gitara i kontrabas), album predstavlja viziju spajanja ranog i modernog gypsy jazza te približava slušateljima repertoarni kanon ovog žanra.

Ulaz je slobodan!

ČETVRTAK, 29.9. | 20h30

#tkototamosvira
NT Wave - Techno party za početnike

NT, isključivo na gitari, preko neobično pospajanih pedala, te uređaja u obući, stvara glazbu koja se preljeva iz otvorenih širokih stereo ambijentala, do usko definiranih plesnih gruvova sa mantričnim elementima.

Uz dobro raspoloženu publiku koncert se pretvara u techno party, a publika na koncertima često komentira: „Jedna slika, drugi ton"- jer se zvukovi koji nastaju, ne mogu povezati sa zvukovima gitare kakvi su poznati do danas.

Gitarist i producent NT Wave surađivao je posljednjih godina na projektima kvalitetne glazbe, žanrova od fusiona (Con Fusion), future jazza (Kontrapunkt), ethno electro (LessThanAMinute), electro live (Tobogan), dnb (Generation81) ....

PETAK, 30.9. | 19h

#knjige_knjige
Ante Tomić & Rajko Grlić: 'Ustav Republike Hrvatske'

Izdavačka kuća HENA COM poziva Vas na predstavljanje knjige Ante Tomića & Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske'.

Sudjeluju: Ante Tomić, Rajko Grlić, Ivica Ivanišević, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Marina Vujčić.

'Ova knjiga zove se Ustav Republike Hrvatske, ali njezin autor nije Vladimir Šeks.

Šeksološki gledano, ova knjiga nije se ni smjela dogoditi. Jer, u lijepo uređenim zemljama ljudske nesreće nisu pravilnost, nego anomalija.

Kulturološki gledano, ovom je tekstu, baš kao i filmu koji je iz njega nastao, suđeno postati ustavom publike hrvatske. Naravno, i ne samo nje.

Otkuda ta, (pre)učen svijet bi kazao, diskrepancija? Možda otuda što imenice Šeks i kultura ne staju u istu rečenicu?

Amerikanci tvorce svog ustava nazivaju founding fathers. Rajku Grliću i Anti Tomiću ne treba tako pompozna titula; njima su dovoljna i očinstva nad vlastitom djecom. S titulom ili bez nje, ovaj nas je dvojac zadužio pričom i filmom koji o vremenu današnjem govore dokumentaristički precizno, a umjetnički moćno.

Ukratko: ljudi moji, Ustav je zakon!' (Ivica Ivanišević)

Ulaz je slobodan

PETAK, 30.9. | od 22h

#vinylweekend
Bamalama - by DJ Bronco Boobalooga

50's/60's Rhythm'n'Blues i Rock'n'Roll, Greasy Soul, Rockabilly, itd...

SUBOTA, 1.10. | od 22h

#vinylweekend
History of the World with DJ D-Gree

A deep dig into the crates of music history by DJ D-Gree. Funk, soul, jazz...

DO 1. LISTOPADA

#izložba
Izložba radova s performansa 'Tijelo Disconnected'

Tijekom rujna, u galeriji Vinyla bit će izloženi radovi nastali tijekom dva avangardna performansa "Tijelo Disconnected", održana 29.6.2016.

Riječ je o tri platna velikih dimenzija (1,5 x 1 metar) koja prikazuju viziju umjetnika Mire Modula Petkovića, nastalu tijekom performansa i generalne probe, u kojem se kroz medij slikarstva reflektira zvučna slika stvorena u performansu "Tijelo Disconnected".

Kroz apstraktne oblike i poteze u kaligrafskoj tehnici, Petković je, tijekom nastupa, stvarao glazbenu sliku (platna su bila ozvučena kontaktnim mikrofonima), ali i iza sebe ostavio vizualni prikaz glazbe stvorene u performansu. Kroz tri platna, može se pratiti i crescendo njegovih emocija - od generalne probe, prvog pa i drugog nastupa, ali također i promatrati nadogradnja i progres eksperimentalne atmosfere "Tijelo Disconnecteda".

U projektu, osim Mire Modula Petkovića, sudjelovali su:

Mirela Priselac (glas i udaraljke), Ante Zvonimir Stamać (ton majstor, efekti, dirigent), Davor Zanoški (klavijature), Konrad Lovrenčić (bas) i Vedran Peternel (bas, efekti).

Program je ostvaren uz podršku Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport.

26.09.2016. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno