« Život
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
FORA

Vino je ipak dobro za mozak

Kako bismo bili u formi i kada godine dođu, vrlo je važno koristiti sva čula, a mentalna oštrina povećava produktivnost

Može čaša? ;)
Može čaša? ;) (Arhiva)
Više o

vino

,

mozak

,

stimulacija

Čaša vina dnevno ne bi trebala biti neki problem, a znanost nam govori o prednostima ispijanja vina te koje blagodati donosi za naš mozak i općenito zdravlje. A ono što je dobro za naš mozak, dobro je i za našu sreću, uspjeh i dugovječnost, piše Inc. 

Kušanje vina pokreće složeni niz procesa kada se susreću zrak i tekućina. Jezik, čeljust, grlo i dijafragma, kao i receptori okusa i mirisa uključuju se i u mozak šalju signake koji potiču ozbiljan kognitivan rad.

Vaš se mozak uključuje i pita se je li ranije okusio ovakvo nešto. Sjećanje, emocije, vrijednosti i zadovoljstvo. Kako bismo bili u formi i kada godine dođu, vrlo je važno koristiti sva čula kako bi bila oštra, a mentalna oštrina povećava produktivnost.

>> Crno vino za zdravlje >>

Studija iz 2018. sa Medicinskog centra Sveučilišta u Rochesteru otkrila je da niska razina konzumiranja alkohola, poput vina, može umanjiti upalu u mozgu i pomoći u uklanjanju toksina, uključujući one povezane s ozbiljnim bolestima mozga.

Istraživanje Medicinskog centra Johns Hopkins pokazuje da crno vino pomaže u zaštiti mozga od oštećenja nakon moždanog udara.

>> Vino je puno dobrih bakterija >>

Naravno, vino je dobro na nas ako ga konzumirano umjereno, kao što je i slučaj s mnogim drugim stvarima u životu. 

06.07.2021. 21:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.07.2021. 08:17
    Meni bijeli draze
Novi komentar
nužno
nužno