Svijet

Tri eksplozije na sjeveru Španjolske

objavljeno prije 16 godina

Četiri bombe eksplodirale su u nedjelju na sjevernoj španjolskoj obali, a prethodilo im je telefonsko upozorenje da su naprave postavili pripadnici baskijske separatističke skupine… više »

Condoleezza Rice kreće na turneju po Bliskom istoku i Aziji

objavljeno prije 16 godina

Američka državna tajnica Condoleezza Rice trebala bi u nedjelju navečer otputovati iz Sjedinjenih Država na Bliski istok i u Aziju gdje će prije svega razgovarati o pitanju Irana i njegovog… više »

Devetero preljubnika u Iranu osuđeno na smrt kamenovanjem

objavljeno prije 16 godina

Osam žena i jedan muškarac u Iranu su osuđeni na kamenovanje do smrti, rekli su u nedjelju aktivisti. Odvjetnica i aktivistica za ženska prava Shadi Sadr rekla je kako je njih… više »

Prvo suđenje za ratne zločine u Guantanamu

objavljeno prije 16 godina

Prvo suđenje za ratne zločine u Guantanamu na Kubi, zatvoru kojega su SAD osnovale prije šest i pol godina u okviru rata protiv terorizma, počet će u ponedjeljak protiv bivšeg… više »

Veliki prosvjedi protiv otmica u Kolumbiji

objavljeno prije 16 godina

Stotine tisuća Kolumbijaca izašlo je na ulice u nedjelju, pozivajući na prestanak otmica koje tu zemlju pogađaju već 44 godine, od početka gerilskog rata. Zahtijevajući da se… više »

diplomatski preokret

Iranci zadovoljni pregovorima s Amerikancima

objavljeno prije 16 godina

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izrazio je danas da je zadovoljstvo ishodom subotnjih pregovora rekavši: – Pregovori su sami po sebi pozitivan korak, a oni u Ženevi… više »

Papa u Australiji

"Stvorite novo doba nade za čovječanstvo"

objavljeno prije 16 godina

U govoru na hipodromu u Sydneyu pred 400 tisuća ljudi na kraju tjedna katoličke mladeži, 81-godišnji je Papa poručio mladima da budu pokretači promjena jer "svijet treba… više »

Obama neće držati govor kod Brandenburških vrata

objavljeno prije 16 godina

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Barack Obama odlučio je da svoj govor u Berlinu neće održati kod Brandenburških vrata, rekli su njegovi pomoćnici u petak. Kandidat… više »

SAD i dalje uvjetuje pregovore s Iranom

objavljeno prije 16 godina

Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u petak kako je zaustavljanje iranskog nuklearnog programa i dalje ostaje preduvjet za pregovore Washingtona s Iranom, iako… više »

SRETAN ROĐENDAN

Nelson Mandela danas slavi 90. rođendan

objavljeno prije 16 godina

Da je netko 1964. godine rekao Nelsonu Mandeli da će dočekati 90. rođendan kao jedna od najpopularnijih svjetskih ličnosti, Mandela bi ga vjerojatno proglasio luđakom. Te je godine osuđen na… više »

Riječ urednice

objavljeno prije 16 godina

Predsjednički mandat istječe mu za nešto manje od pola godine, proračun njegove zemlje grca od dugogodišnjeg ratovanja na svim frontovima, recesija mu ozbiljno potresa sve pore… više »

Razmjena ostataka na izraelski način

objavljeno prije 16 godina

Izraelci i Libanonci razmijenili su posmrtne ostatke svojih vojnika iz jednomjesečnog rata 2006. godine. Izraelski mediji i ovaj su događaj pretvorili u prvorazrednu senzaciju, oplakujući… više »

Papin plan za spas Anglikanske crkve

objavljeno prije 16 godina

Papa Benedikt XVI. napravio je presedan za Rimokatoličku crkvu nesvakidašnjim potezom, a sve kako bi spriječio daljnje podjele unutar Anglikanske zajednice prije okupljanja biskupa… više »

Unija koju su svi željeli prešutjeti

objavljeno prije 16 godina

Malo koja međunarodna inicijativa naišla je u samom začetku na toliko negativnih reakcija poput Mediteranske unije, no malo koji političar toliko je samouvjeren i uporan poput… više »

Will: Anđeo čuvar taokinje iz džungle

objavljeno prije 16 godina

Razdragan, optimističan, uvijek nasmijan. To je lice 33-godišnjeg vojnog bolničara koji je punih 10 godina proveo u bespućima kolumbijske džungle, zatočen u logorima zloglasne… više »