Svijet
Put prema Haagu

Župljaninu potvrđen identitet

objavljeno prije 13 godina

Identitet haškog optuženika Stojana Župljanina potvrđen je DNK analizom.Župljanin, koji je uhićen u srijedu oko podneva u stambenoj zgradi u Pančevu, kod istražnog suca Specijalnog… više »

Guantanamo Bushu opet uzvraća udarac

objavljeno prije 13 godina

Američki Vrhovni sud naveo je jučer da Ustav jamči zatvorenicima u Guantanamu pravo da se obrate saveznom pravosuđu, što je novi udarac za Bushevu administraciju koja ne daje toliko… više »

Suspendiran zbog gubitka dokumenata

objavljeno prije 13 godina

Britanska vlada objavila je jučer da je suspendirala dužnosnika koji je u vlaku ostavio tajne dokumente o Iraku i Al-Qaedi, a parlamentarna oporba zatražila je neovisnu istragu o tom… više »

Nema više jednakih plaća za sve

objavljeno prije 13 godina

Kuba će ukinuti sistem jednakih plaća za sve i dopustit će menadžerima primanje bonusa. Iz vlade poručuju da sadašnji sistem, na snazi od komunističke revolucije 1959., više… više »

Bruxelles u strahu od irskog referenduma

objavljeno prije 13 godina

Irska će danas održati referendum o Lisabonskom ugovoru, kojeg je 27 članica Europske unije usuglasilo kako bi zamijenio propali ustav. U EU sa zebnjom čekaju rezultate referenduma budući da… više »

Iz aviona u plamenu otišli doma?

objavljeno prije 13 godina

U nesreći sudanskog zrakoplova koji se u utorak navečer zapalio pri slijetanju u Kartum, poginulo je najmanje 29 osoba od 214 koliko ih je bilo u zrakoplovu. Najmanje je 171 putnik uspio… više »

Župljanin se skrivao pod dva lažna imena

objavljeno prije 13 godina

Stojan Župljanin, ratni zločinac i haški bjegunac, uhićen je jučer oko podne u Pančevu, u stanu Nikole Tepića u Dunavskoj ulici. Župljanin (57), optužen za zločine nad… više »

McCain naljutio Chucka Berryja

objavljeno prije 13 godina

Republikanski predsjednički kandidat John McCain odlučio je da će pjesma njegove kampanje biti ‘Johnny B. Goode’ Chucka Berryja. Berry tu vijest nije primio s… više »

Pronađena prva crkva na svijetu

objavljeno prije 13 godina

Arheolozi u Jordanu otkrili su ‘prvu crkvu na svijetu’ u Rihabu, 40 kilometara sjeveroistočno od Ammana, piše Jordan Times.- Vjerujemo da smo otkrili prvu crkvu na svijetu… više »

Janši snowboard, Bushu bicikl

objavljeno prije 13 godina

Američki predsjednik George W. Bush napustio je jučer Sloveniju i nastavio svoju turneju po Europi. Prije nego se zaputio prema Njemačkoj, Bush je prisustvovao europsko-američkom summitu na… više »

Sarkozyjeva ljubimica dobila udarni termin

objavljeno prije 13 godina

Atraktivna plavuša Laurence Ferrari, 41-godišnja voditeljica francuske privatne televizije TF1, o kojoj su mediji pisali da je u tajnoj vezi s francuskim predsjednikom Nicolasom… više »

Marko Milošević oslobođen optužbi

objavljeno prije 13 godina

Marko Milošević oslobođen je optužbe da je, s još petero ljudi, zadao teške tjelesne ozljede trojici članova požarevačke udruge mladih ‘Otpor’ koji su bili… više »

Udaranje pasa isto je kao napad na policiju

objavljeno prije 13 godina

Ako se ikada nađete u situaciji da na vas nasrne policijski pas, nemojte ga ni slučajno udariti rukom ili nogom jer biste mogli biti osuđeni za napad na službenu osobu. Ukratko, kada udarite… više »

Svemirski šetači vraćeni na Zemlju

objavljeno prije 13 godina

Dva astronauta sa svemirskog shuttlea Discovery završila su u nedjelju treću i posljednju šetnju svemirom, u misiji u kojoj su radili na dogradnji Međunarodne svemirske… više »

Disidentske ikone na meti kritičara

objavljeno prije 13 godina

Pisac Tariq Ali, rođen u Pakistanu, šezdesetih godina prošlog stoljeća jedan od vođa antivijetnamskih prosvjeda u Britaniji, u ponedjeljak je kritizirao disidentske ikone… više »