Svijet
SJEĆANJE

Kristalna noć započela je holokaust

objavljeno prije 12 godina

Sjaj vatre obasjao je nebo iznad Njemačke u noći 9. studenoga 1938. godine, kada su nacisti dali prvu naznaku onoga što će se uskoro pretvoriti u holokaust, jedan od najvećih zločina u… više »

RAT RASA

Obaminim pristašama spaljen križ pred kućom

objavljeno prije 12 godina

Dvoje useljenika, Indijac Gary Grewal i njegova žena Alina, potomak izbjeglica s Castrove Kube našlo je spaljen križ u svom dvorištu. Mirni gradić Hardwick blizu Newarka prvo je… više »

pass-net

Prvi dani Pasivne kuće u Hrvatskoj

objavljeno prije 12 godina

U cilju promicanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu i ususret zahtjevu, iz rezolucije EU parlamenta, da se sve novogradnje ili rekonstrukcije od 2011. godine trebaju graditi na razini… više »

kukuc

Hakirana Bijela kuća, Obama i McCain

objavljeno prije 12 godina

Kineski hakeri upali su više puta u računalnu mrežu Bijele kuće i čitali e-mail poruke njezinih dužnosnika, rekao je visoki američki dužnosnik. Hakeri su prodirali u sustav Bijele kuće… više »

ljudi baracka obame

Obama u Bijelu kuću postavio Ramba

objavljeno prije 12 godina

Kongresnik Rahm Emanuel, nekadašnji savjetnik Billa Clintona u Bijeloj kući, prihvatio je položaj predstojnika osoblja Bijele kuće u administraciji novoizabranog predsjednika Baracka… više »

štetočine

U zadnjih 20 uništena klima stara 5.000 godina

objavljeno prije 12 godina

Od rađanja ljudske civilizacije prije pet tisuća godina najveće klimatske promjene dogodile su se u zadnjih nekoliko desetaka godina, zaključak je istaživanja američkih znanstvenika na… više »

ljuti neprijatelji

Iran čestitao Americi

objavljeno prije 12 godina

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad čestitao je Baracku Obami na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima, što je prvi takav potez nekog iranskog vođe još od Islamske… više »

Crkva spremna za crnog Papu

objavljeno prije 12 godina

Katolička crkva, po uzoru na Sjedinjene Države koje su izabrale prvog crnog predsjednika, danas je spremna za crnog Papu, ocijenio je bivši predsjednik Američke biskupske konferencije… više »

Putin se vraća natrag u Kremlj?

objavljeno prije 12 godina

Prijedlog ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva da se predsjednički mandat produži s četiri na šest godina smišljen je za organiziranje povratka Vladimira Putina u Kremlj već… više »

Obama počinje primati predsjedničke obavještajne brifinge

objavljeno prije 12 godina

Novoizabrani američki predsjednik Barack Obama počet će dobivati visoko povjerljive brifinge od najviših obavještajnih dužnosnika u četvrtak, a užurbanu predizbornu kampanju… više »

Bush čestitao Obami na "sjajnoj pobjedi"

objavljeno prije 12 godina

Američki predsjednik George W. Bush u srijedu je čestitao svojem novoizabranu nasljedniku Baracku Obami na "sjajnoj pobjedi" i zajamčio punu suradnju svoje vlade u prijelaznom… više »

'Crnac u Bijeloj kući - a on neće biti ni vratar, ni konobar ni kuhar'

objavljeno prije 12 godina

S neopisivim su oduševljenjem dočekali povijesni dan u svojoj povijesti - 5. studeni 2008. godine kada je Barack Obama postao prvi američki predsjednik koji nije bijelac, a za njega je… više »

'we have a dream'

Ostvario se san Martina Luthera Kinga

objavljeno prije 12 godina

Kći borca za građanska prava Martina Luthera Kinga, Bernice King, pozdravila je u srijedu izbor demokrata Baracka Obame za predsjednika SAD-a, ustvrdivši da bi njezin otac bio ponosan… više »

Citati iz pobjedničkog govora Baracka Obame

objavljeno prije 12 godina

"Ako tamo negdje vani postoji još netko tko sumnja da je Amerika mjesto u kojem su sve stvari moguće, netko tko se još pita da li je danas san naših utemeljitelja… više »

Svjetski čelnici čestitaju Obami

objavljeno prije 12 godina

Svjetski čelnici upućuju čestitke Baracku Obami na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima. "Izraelci čestitaju dvojici velikih prijatelja Izraela, Johnu McCainu na dobroj kampanji,… više »