Kultura
29. 7. 2010.

Knjiga dana - Rose Tremain: Vraćam se kući

objavljeno prije 14 godina

U potrazi za poslom Lev putuje iz istočne Europe u Britaniju. U misli mu se stalno vraćaju oni koje je ostavio iza sebe - preminula supruga, njegova voljena kći i njegov sasvim neobičan… više »

Novo u zagrebačkim kinima - od 29. srpnja 2010.

objavljeno prije 14 godina

Sedam dana je prošlo i u zagrebačka kina stigla su dva nova filma. Saznajte što vam se to nudi od četvtrka. Cruise Diaz Radnja filma "Noć i dan" se vrti oko usamljene žene… više »

TRAŽE SE DONACIJE

Restauracija rimskog Koloseuma stajat će 25 milijuna eura

objavljeno prije 14 godina

U potrazi za sponzorima početkom kolovoza bit će raspisan natječaj za prikupljanje 25 milijuna eura potrebnih za obnovu Koloseuma, simbola Rima koji je sada u derutnu stanju, objavili su u… više »

POČASNI GOST

Morgan Freeman stigao u Sarajevo

objavljeno prije 14 godina

Freeman će u glavnom gradu Bosne i Hercegovini boraviti do subote, a zatim će s još nekoliko sudionika 16. Sarajevo Film Festivala (SFF) otputovati u Dubrovnik gdje će biti poseban… više »

SPLIT

Alex Trochut danas otvara Atlantis Festival

objavljeno prije 14 godina

Odbrojavalo se još od početka travnja kada je službeno potvrđeno četvrto izdanje splitskog Atlantis Festivala. Veselili smo se svakom najavljenom glazbeniku kojeg će ugostiti tvrđava… više »

BLUES

Joe Bonamassa u listopadu stiže u Hrvatsku

objavljeno prije 14 godina

Legendarni bluesman i No. 1. Billboard blues izvođač Joe Bonamassa po prvi puta stiže u Hrvatsku! Jedini i ekskluzivni koncert dogodit će se u zagrebačkom klubu Boogaloo u petak 29.… više »

28. 7. 2010.

Knjiga dana - Ilija Trojanow: Sakupljač svjetova

objavljeno prije 14 godina

Jedna od najintrigantnijih ličnosti 19. stoljeća, britanski pustolov, diplomat i špijun Sir Richard Francis Burton, čovjek koji je tijekom života savladao 25 stranih jezika,… više »

200 MILIJUNA

Pronađeni izgubljeni negativi slavnog Ansela Adamsa

objavljeno prije 14 godina

Negativi fotografija na staklu kupljeni prije 10 godina u Kaliforniji za 45 dolara sada vrijede oko 200 milijuna dolara, budući da je otkriveno da ih je napravio slavni američki fotograf… više »

27. 7. 2010.

Knjiga dana - Kathy Acker: In memoriam identitetu

objavljeno prije 14 godina

Rimbauda, maloljetnog i neobično nadarenog pjesnika simbolista, uvijek iznova ostavlja njegov ljubavnik Verlaine. Avion prihvaća posao plesačice u Gradu Zabave kako bi mogla uzdržavati svog… više »

GUNS N' ROSES

Danko Jones predgrupa Gunsima u Zagrebu

objavljeno prije 14 godina

Guns n Roses, jedan od "najopasnijih" kalifornijskih bendova koji će nastupiti u zagrebačkoj Areni, 24. rujna, kao predgrupu su odabrali žestoki kanadski rock band Danko Jones. Sastav postoji… više »

FESTIVAL AMATERSKIH KAZALIŠTA

Uskoro kreće treći brodski FAK

objavljeno prije 14 godina

Treći po redu Festival amaterskih kazališta održat će se u organizaciji Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda uz pokroviteljstvo grada Slavonskog Broda. Mjesto… više »

MOČVARA - LIVE

Žestoki live spektakl u Močvari

objavljeno prije 14 godina

Nemojte otići na godišnji prije 11. kolovoza, jer Močvara dovodi 4 vrhunska žestoka benda! Converge Converge su prije gotovo 12 godina prvi i jedini puta (prije ovog) nastupili u… više »

R'N'B PARTY

R'n'B zvijezda Montell Jordan u Aurori

objavljeno prije 14 godina

Montell Jordan, jedno od najvećih imena R'n'B scene, u sklopu europske mini turneje premijerno nastupa u Hrvatskoj, u srijedu, 28. srpnja u primoštenskoj Aurori. Montell Jordan… više »

KORPUCIJA NA PLATNU

Otvoren 12. Motovun film festival

objavljeno prije 14 godina

Najznačajnija filmska manifestacija koja se održava u središnjoj Istri, 12. Motovun film festival večeras je svečano otvoren na motovunskom trgu. Do petka će u sklopu Festivala biti… više »

FILM

Split Film Festival traži volontere

objavljeno prije 14 godina

Split Film Festival objavljuje poziv volonterima: Dragi filmofili, I ove godine Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma pruža priliku većem broju mladih ljudi da se… više »