Hi-tech
INTERNETSKI DIV

Google uvodi pretraživanje glasom i slikama

objavljeno prije 13 godina

Google je ovaj tjedan javnosti predstavio nekoliko dodataka svojoj internetskoj tražilici, među kojima su korisnicima svakako najzanimljiviji mogućnost pretrage slikom i glasovnim naredbama.… više »

META NAPADA

Što je to Sony skrivio hakerima?

objavljeno prije 13 godina

Svatko se od nas sigurno može sjetiti onog kolege iz razreda kojega su ostali neprestano gnjavili zato što je nizak, debeo, nosi naočale i ima dobre ocjene. Vrlo lako možemo povući… više »

UNITED PARENTS

Izraleski računalni program šiti djecu na internetu

objavljeno prije 13 godina

Software izrađen u Izraelu mogao bi pomoći zabrinutim roditeljima da zaštite svoju djecu od mogućih napadača i internetskog nasilja. Software koji je izradila tvrtka United… više »

solarni bikini by Andrew Schneider
IDEJE ZA LJETO

Solarni bikini puni vaš iPod

objavljeno prije 13 godina

Baš na vrijeme za ljetnu sezonu, američki dizajner Andrew Schneider izumio je kupaći kostim na solarnu energiju koji može napuniti bilo koju teh-igračkicu preko USB priključka. Kad… više »

Jesmo li se zasitili ove društvene mreže?

Facebook izgubio 6 milijuna prijatelja

objavljeno prije 13 godina

Iako ova socijalna mreža brzinski raste prema cifri od 700 milijuna korisnika širom svijeta, samo prošlog mjeseca čak 6 milijuna Amerikanaca odlučilo je stisnuti „dislike"… više »

BUDUĆNOST MEDICINE

Ublažavanje boli moguće je pomoću virtualne stvarnosti

objavljeno prije 13 godina

Najnovije američko istraživanje pokazalo je da virtualni svijet može pridonijeti ublažavanju boli, čak i starijim pacijentima koji na njega nisu navikli, prenosi Hina. "Iznenađen sam razinom… više »

NOVI HAKERSKI NAPAD

Hakeri iz skupine LulzSec provalili u sustav američkog Senata

objavljeno prije 13 godina

Iako možda nije slavna kao Anonymous, skupina hakera pod nazivom LulzSec posljednjih je godina postala poznata po hakiranju stranica tvrtki koje im se zapravo sviđaju, uglavnom kako bi im… više »

NOVA KARTA

Zemlja se pretvara u planet Facebook

objavljeno prije 13 godina

Karta društvenih mreža iz lipnja 2011. dokazuje ono što smo već znali - Facebook je daleko najpopularnija društvena mreža na svijetu. Puno zanimljivija je usporedba… više »

KLIK U POVIJEST

Mišu prijeti 'izumiranje'?

objavljeno prije 13 godina

Prvo osobno računalo za široke mase dobilo je prvog miša prije 30 godina. U tri desetljeća računalna tehnologija je napredovala, mijenjala se, ali miš je i dalje ostajao… više »

PRIMIJENJENA TEHNOLOGIJA

Učenici koriste Twitter za učenje povijesti

objavljeno prije 13 godina

Bez obzira na uspjehe pojedinih profesora sa uvođenjem tehnologije u učionice, i dalje sumnjate da Twitter i Facebook mogu pomoći introvertiranim učenicima da se bolje uključe u predavanja?… više »

Svatko može biti hacker
DRŽAVNI HACKERAJ

Hackeri napali MMF

objavljeno prije 13 godina

New York Times prvi je objavio priču o hackerskom napadu na MMF, a informaciju je potvrdio i jedan od glasnogovornika MMF-a. Iako se još ne zna što se zapravo dogodilo, Svjetska… više »

ZANIMLJIVO

Prosječan igrač video igara ima čak 37 godina

objavljeno prije 13 godina

BBC je objavio zanimljivu vijest da prema istraživanju udruženja Entertainment Software (ESA) prosječna dob igrača videoigara iznosi 37 godina, dok je prosječna dob kupca videoigara 41… više »

STRAHOVIT RAST

Internet će do 2015. koristiti tri milijarde ljudi

objavljeno prije 13 godina

IT tvrtka Cisco objavila je predviđanje rasta prometa na internetu koji bi se u sljedećih četiri godine trebao učetverostručiti u odnosu na 2010. Što se vrste uređaja sa koje će se… više »

POSTOJI RJEŠENJE

Sramite li se nepromišljenih online postupaka?

objavljeno prije 13 godina

Koliko puta ste na internet postavili "sjajnu" fotografiju sa sinoćnjeg tuluma i požalili? Ili slali online signale bivšim ljubavima? Ili potpuno trijezni sasvim slučajno izvalili… više »

HI-TECH

Balonima spašavaju Zoserovu piramidu u Sakari

objavljeno prije 13 godina

Zoserova piramida u Sakari jedna je od najvažnijih piramida u Egiptu, napravljena 2.700 godina prije Krista kao najstarija stepenasta piramida. No, unatoč dobrom stanju nakon toliko godina,… više »