Auto-moto
atrakcija sajma melbourne motor showa

Motocikl monstrum teži 13 tona

objavljeno prije 12 godina

Vozači motocikala žrtve su vlastitih pogrešaka ili najčešće drugih, većih vozila čiji vozači o njima ne vode računa. Stvari bi, međutim, izgledale sasvim drukčije kad bi se na… više »

Tesla je prošao testove

objavljeno prije 12 godina

Električni bolid Tesla Roadster je uspješno prošao sve američke FMVSS testove. Glavni je, naravno, bio crash test pri čemu je Tesla pokazao da nudi određeni stupanj… više »

PREMIJERA

C5 u Bruxellesu

objavljeno prije 12 godina

Kako su oči i uši svjetske javnosti bile uperene na novitete u Detroitu, svjetska je premijera novog Citroënovog C5 u Bruxellesu prošla gotovo nezapaženo. Francuzi se… više »

Swift 1300 i SX4 limuzina

objavljeno prije 12 godina

Japanski Suzuki je na europskome tržištu ovih dana predstavio dva noviteta. Riječ je o SX4 limuzini i redizajniranome Swiftu sa 1,3-litarskim dizelašem.SX4 limuzina sa 4 vrata… više »

Mercedes CLC - novo ruho sportskog kupea za mlade

objavljeno prije 12 godina

Mercedes je posljednjih tjedana zaredao s novitetima. Nakon redizajniranoga SLK te novih verzija CLS-a i SL-a, Nijemci su u Detroitu pokazali i GLK Freeside/Townside. Posljednji u nizu… više »

Nissan 370Z - Premijera na jesen

objavljeno prije 12 godina

Nissan će prema najavama na jesen u Parizu predstaviti najnoviju verziju svog Z jurišnika. On će se zvati 370Z jer će kao pogon imati 3,7-litarski V6 motor. Cijela se priča zasad drži… više »

FOTO-VIJEST

Instrumenti napravljeni od Ford Focusa

objavljeno prije 12 godina

Svi koji vide ovu sliku upitat će se kakve veze ima orkestar s automobilima? Odgovor je bizaran - muzičari na slici sviraju na 31 instrumentu napravljenom od originalnog Ford Focusa! Orkestar… više »

Studenti kreirali Maserati Chicane

objavljeno prije 12 godina

Grupa studenata s Europskog instituta za dizajn (IED) iz Torina je pod vodstvom Luce Gorgogna (Pininfarina), Davida Wilkiea (Stile Bertone) i Andree Militella, šefa dizajnerske ekipe,… više »

Audi RS6 Avant - karavan snagator

objavljeno prije 12 godina

U travnju 2008. počinje prodaja novog Audija RS6 Avant. Ovaj je karavan s karakteristikama trkaćeg automobila premijerno predstavljen u Detroitu, a početna cijena će mu biti u Njemačkoj… više »

LIFAN 3-SERIES kineski je klon Minija

objavljeno prije 12 godina

Kineska je tvrtka Lifan Auto lansirala novi model Lifan 3-series koji neodoljivo podsjeća na Minija, premda je nešto duži od njega. BMW kao vlasnik marke Mini uopće nije… više »

Tajanstveni bolid s Otoka je MCE MC1

objavljeno prije 12 godina

Kada je tajanstvani bolid snimljen krajem 2007. za vrijeme testova u Engleskoj, nitko nije mogao dokučiti o čemu se radi. Mnogi su mislili da je to novi Lotus, ali je tajna riješena… više »

Ford ipak prodaje Volvo, Mahindra uzima Chryslera

objavljeno prije 12 godina

Novinari u SAD-u su vrlo dobro obaviješteni o situaciji u automobilskoj industriji, pa su ovih dana objavili nekoliko zanimljivih informacija. Istini za volju, one ne zvuče baš… više »

Zlatna plaketa TÜV-a za Mazdu

objavljeno prije 12 godina

Mazda3 je pobijedila u izvješću njemačkog TÜV-a za 2008. godinu. Njemačka udruga za tehnički nadzor TÜV je Mazdi3, naime, dodijelila prvo mjesto u klasi rabljenih automobila… više »

Žene smiju voziti 2009.

objavljeno prije 12 godina

Ženama je zabranjeno voziti automobile u Saudijskoj Arabiji još od osnutka te države 1932. No, nakon 75 godina je najavljeno kako će zabrana biti ukinuta krajem 2008. Njima je također… više »

Mini Bajaj za 2000 eura

objavljeno prije 12 godina

Kada je indijski Tata Motors 10. siječnja predstavio svog Nano mališana koji će koštati samo 1700 eura, tu su vijest objavile sve svjetske novinske agencije. Međutim, ta je… više »