« Auto-moto
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Mini Bajaj za 2000 eura

Više o

Tata Motors

,

Tata Nano

,

Bajaj Automotive

,

Rajiv Bajaj

Kada je indijski Tata Motors 10. siječnja predstavio svog Nano mališana koji će koštati samo 1700 eura, tu su vijest objavile sve svjetske novinske agencije. Međutim, ta je premijera u drugi plan bacila lansiranje još jednog automobila koji će se proizvoditi u Indiji i koštati samo 2000 eura.

Riječ je o konceptu tvrtke Bajaj Automotive koji će na tržištu biti 2009. godine. Proizvodit će se u Chakanu blizu grada Pune na Bajaj platformi i s indijskim motorima. Dizajn i karoseriju će Bajaju isporučivati Nissan-Renault. Indijci kažu da će serijska verzija njihovoga mališana biti nešto drukčija od prototipa, ali će gabariti ostati isti.

Rajiv Bajaj je novinarima osobno napomenuo kako će taj automobil imati razne opcije pogona. Uz benzinski motor s dva cilindra, bit će ponuđen s dizelskim agregatom, kao i s pogonom na plin. Štoviše, na tržištu će biti i kao hibrid, kako bi se pridonijelo očuvanju okoliša – rekao je Rajiv Bajaj.

JEFTINI ‘INDIJAC’Nakon modela Tata Nano, najavljen je još jedan mali automobil koji će Bajaj proizvoditi u Chakanu.

Najvažnija stvar u cijeloj priči su niska cijena i mala potrošnja goriva, zaključuju analitičari, ističući kako nije isključeno da će Bajaj mališan biti čak lansiran na tržištima u SAD-u, Japanu, Kanadi i Europi. Godišnje se planira proizvodnja od 250.000 primjeraka. 

Piše: ŽS
23.01.2008. 22:43:34
Novi komentar
nužno
nužno