« Auto-moto
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Zlatna plaketa TÜV-a za Mazdu

Mazda3 ima najmanje kvarova
Mazda3 ima najmanje kvarova
Više o

TÜV

,

Mazda

Mazda3 je pobijedila u izvješću njemačkog TÜV-a za 2008. godinu. Njemačka udruga za tehnički nadzor TÜV je Mazdi3, naime, dodijelila prvo mjesto u klasi rabljenih automobila starih 2 do 3 godine, dok je Mazda2 drugoplasirana. Valja istaknuti kako je Mazda po prvi put dobila cijenjenu Zlatnu plaketu njemačkog TÜV-a.

Izvještaj TÜV-a se tradicionalno objavljuje početkom godine u najtiražnijem njemačkom automagazinu Auto Bildu. U ovom tek objavljenom izvješću obuhvaćeno je više od 7 milijuna tehničkih pregleda na 194 različita modela automobila. Izvješće uzima u obzir gotovo 160 različitih kriterija, među ostalim: svjetla, kočioni sustav, podvozje, ispušni sustav, gubitak ulja...

Zaključci izvještaja TÜV-a značajna su smjernica za kupce rabljenih vozila, prvenstveno u Njemačkoj, ali i ostatku Europe. Pri tome modeli njemačkih i japanskih proizvođača jasno predvode: u kategoriji automobila starih 2 do 3 godine, gledajući najmanji postotak kvarova, Mazda3 je sa samo 1,2 posto izbila na prvo mjesto. Slijede je Mazda2 sa 1,4 posto, VW Golf i Ford Fusion (2,2 posto) i Honda Jazz (2,3 posto). 

Piše: MEX
23.01.2008. 22:57:24
Novi komentar
nužno
nužno