« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Videoigra pomaže autističnoj djeci

Igrica ‘Space Race’ uspješno pospješuje razvoj rada mozga
Igrica ‘Space Race’ uspješno pospješuje razvoj rada mozga
Više o

NASA

,

video igre

,

autizam

,

Guy McCormack

Izgleda da igre nisu namijenjene samo gubljenju vremena i izazivanju nasilja. Na Sveučilištu Missouri jednu od njih koriste i kao sredstvo za poticanje rada mozga autistične djece, javlja Tportal.

Igra nazvana ‘Space Race’ dizajnirana je tako da se raketom prikazanom na zaslonu upravlja isključivo moždanim valovima, a savladavanje takvog načina upravljanja može biti od svekolike pomoći u razvoju rada mozga autistične djece.

NASA-in izumSofisticiranu tehnologiju prenošenja moždanih valova preko senzora do računala, nazvanu neurofeedback, osmislila je agencija NASA. 

Svaka uspješna kretnja rakete u igri nagrađuje se određenim audio-vizualnim efektima, što osobu koja igra ovu igru motivira da se još više trudi, a sve to dovodi do oživljavanja određenih dijelova mozga te samim time i do poboljšanja pažnje i koncentracije.

Ovu tehnologiju prenošenja moždanih valova preko senzora do računala, nazvanu neurofeedback, osmislila je NASA, a preuzeo Guy McCormack s odjela za profesionalnu terapiju pri Sveučilištu Missouri. (METRO) 

28.04.2008. 02:01:54
Novi komentar
nužno
nužno