« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PIŠI

Veza na daljinu - kako je očuvati

Daleko od očiju daleko od srca; srećom danas postoje internet, mobiteli i video-pozivi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

internet

,

Skype

,

ljubavni odnosi

,

mobitel

,

veza na daljinu

,

video poziv

Ljubav ne zna za vjeru, nacionalnost, spol, dob pa ni granice i to one fizičke. Brojni partneri su, nažalost, prisiljeni (barem neko vrijeme) provesti razdvojeno. Već je puno toga rečeno i napisano o nedostatcima veza na daljinu, ali to ne znači da se odmah treba predati. Svaki čovjek koji ima imalo zdravog razuma odvagat će postojeću situaciju i procijeniti prvo vrijedi li se boriti, a zatim hoće li se boriti za opstanak takvog odnosa.

Srećom, danas se brzo stiže s jednog kraja svijeta na drugi, komunikacija je lagana, veze na daljinu mogu uspjeti, bar do one faze kad postanu toliko ozbiljne da se planira brak. Logično, tada mora doći do promjene. U međuvremenu, evo kako ublažiti negativni aspekt veze na daljinu:

  • Bilo da živite u različitim gradovima ili kontinentima, danas nasreću postoji nekoliko načina da se premosti udaljenost. Uvijek budite u kontaktu preko bilo koje vrste medija koju oboje preferirate.
  • Isplanirajte svoje vrijeme na način da imate određene trenutke za komunikaciju telefonom ili Skypeom što je češće moguće.
  • Najvažnija stvar u vezama na daljinu je povjerenje. Nemojte preispitivati i sumnjati u partnera i u ono što radi dok ne komunicira s vama. Nije poželjno biti toliko nesigurnima. Ta nesigurnost i sumnjičavost samo će vas udaljiti.
  • Kad nekoga nema u blizini, za njim srce žudi. Ali ne zaboravite - daleko od očiju daleko od srca. Zato je slanje najmanjih sitnica poput e-razglednica, emaila, poruka ili bilo što te vrste sjajan način da pokažete drugoj strani da vam nedostaje. I obrnuto, da vi nekome nedostajete.
  • Chat, društvene mreže, video-pozivi sve je to omogućilo zbližavanje svijeta. Koristite sva ta sredstva kako biste se i vi još više približili dragoj osobi.
  • Iako slanje poklona nije uvijek financijski isplativo, rukom napisano pismo ili malen dar usrećit će primatelja kao malo što drugo. To je nešto opipljivo i vaše, a svi su ljudi i taktilna stvorenja - nemoguće je zamijeniti nježan dodir, ali ipak je bolje išta nego ništa.
31.03.2010. 19:00:00
Novi komentar
nužno
nužno