« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Aktivisti za prava životinja u kavezima

Kako privući pažnju na patnje životinja u zemlji u kojoj pati gotovo cijelo stanovništvo?

Fotografija vijesti
Više o

Prijatelji životinja

,

kokoš

,

kavez

- Prijatelji životinja ponovno pozivaju na razum: kavez natrpan aktivistima za prava životinja na Trgu bana Jelačića skreće pozornost na patnje kokošiju i pilića i to na sam Veliki četvrtak 1. travnja u 12 sati.

Oni će izvesti performans u kojem žele prikazati način baterijskog uzgoja kokoši, a to znači da će se «potrpati u uske kaveze potpuno izranjavani».

Kako bi, osim nezamislive patnje koje prolaze kokoši i pilići, građanima pokazali da se i bez uporabe jaja može dobro i zdravo jesti, Prijatelji životinja će u subotu, 3. travnja u 12 sati na Trgu kralja Tomislava organizirati degustaciju sojinih medaljona pohanih bez jaja, francuske salate s majonezom bez jaja te palačinke i kolače bez jaja.

Time još jednom apeliraju na građane da se zauzmu za hitnu zabranu baterijskog uzgoja kokoši i ne kupuju jaja. Kako bi dobile barem malo više životnog prostora, iako i dalje živeći u skučenim kavezima, kokoši čekaju 2012. godinu kada bi baterijski uzgoj trebao biti u potpunosti zabranjen na području Europske unije pa tako i Hrvatske. Iako zabrana baterijskog uzgoja kokoši daje tim ispaćenim životinjama samo veći kavez, zbog iznimne okrutnosti baterijski uzgoj kokoši nikada nije ni trebao biti izmišljen.

Više pročitajte na www.online-zagreb.hr

31.03.2010. 15:07:52
Novi komentar
nužno
nužno