« Film
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Veliko finale Tabor Film Festivala

Zadnjim blokovima međunarodne i domaće konkurencije uz popratne programe 6. Tabor Film Festival ulazi u svoju završnicu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tabor film festival)
Više o

Tabor Film Festival

,

Veronikina lubanja

,

Mia Engberg

U petak i u subotu ćemo u popratnom filmskom programu moći pogledati drugi blok filmova kontroverzne feminističke redateljice Mie Engberg te najbolje kratkometražne filmove po mišljenju Europske filmske akademije. Bit će također prikazana retrospektiva svjetski poznatog animatora Normana McLarena te retrospektiva Hamburg lesbian&gay film festivala, najstarijeg festivala te vrste u Europi.

Što se događa na susjednoj filmskoj sceni saznat ćemo u bloku filmova studenata Fakulteta dramskih umetnosti u programu pod nazivom „Komšiluk“, a moći ćemo se upoznati i s glazbenim filmovima u produkciji globalno poznatog portala La blogotheque. Upravo je La blogotheque bio uzor Taborovcima u pokretanju Taboroteke, podcasta na festivalskoj stranici, na kojoj možemo vidjeti snimke s koncerata bandova iz regije kao i gostujućih umjetnika.

Tko se ove godine okitio Veronikinom lubanjom i novčanim nagradama saznat ćemo u subotu 19. srpnja u 21 sat kada će uz projekciju pobjedničkih filmova festival biti svečano zatvoren. Ovogodišnji probrani glazbeni program zatvorit će u petak Zozophonic Orchestra, a u subotu će, nakon svečanog zatvaranja nastupiti Starke. 

Za sve one koji dvorac Veliki Tabor u Desiniću poznaju još samo kao uspomenu s osnovnoškolskih izleta ili po legendi o Veroniki Desinićkoj, krajnje je vrijeme da ovaj prekrasni srednjovjekovni dvorac upoznaju u novom svjetlu. Zato ne oklijevajte i iskoristite zadnja dva dana festivala da vidite što se događa na recentnoj svjetskoj sceni kratkometražnog filma uz uživanje u lokalnoj kuhinji i kupanju u obližnjim toplicama i termama.

Festival su omogućili i poduprli

Ministarstvo Kulture RH, Hrvatsko audiovizualni centar, Krapinsko zagorska županija, ALFA, Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Atman, Hotel Gjalski, Hosting International, Odvjetnik Sanja Artuković, Opel Kozina, Tuborg, Bistra, Lavčević Inžinjering, sirevi Veronika Croaterra, Presečki Bus, Medianet, Presscut

Medijski pokrovitelji

Radio Kaj

Zagorski List

MetroExpress

Net.hr

Gradski puls

Propeller

17.07.2008. 12:59:02
Novi komentar
nužno
nužno