« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NAJAVE

Veliko finale koncertne sezone uz slavnog baritona

Putovanje s Antiphonusom kroz tisuću godina glazbe i dvije tisuće transcendentne ljubavne poezije

Sjajan kraj sezone
Sjajan kraj sezone (Antiphonus)
Više o

Ansambl Antiphonus

,

Tomislav Fačini

,

Reiner Schneider Waterberg

Hvaljeni i svestrani Ansambl Antiphonus, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, u ovu će nedjelju 15. travnja u 20 sati svoju koncertnu sezonu, koju u hrvatskoj metropoli tradicionalno prate dva ciklusa, Triade u Muzeju za umjetnost i obrt, te Trinitas u Svetoj Katarini na zagrebačkom Gornjem gradu, okruniti finalnim koncertom 'Canticum canticorum' , tijekom kojeg će pod 'nebeskim svodom' zagrebačke crkve 'proputovati' kroz tisuću godina glazbe te dvije tisuće transcendentne ljubavne poezije.

Pomno odabran glazbeni meni zahtjevnijeg aranžmana za veliko finale koncertne sezone Ansambla Antiphonus posebnom će 'glazurom' preliti glas slavnog baritona Reinera Schneidera Waterberga, 'nesuđenog' njemačkog inženjera s tri fakultetske diplome i neobičnim životnim putem, koji je rođen u Namibiji, gdje je i proveo djetinjstvo.

Posljednjih godina jedna je od 'najjačih karika' vokalnog ansambla Singer Pur, koji se broji među vodeće svjetske A-cappella glazbene sastave, a upravo je 2017. nizom uzbudljivih koncerata i glazbenih 'master classova' diljem globusa proslavio 25 godina uspješnog djelovanja.

„Da bi pjesma uistinu bila nad pjesmama, treba ne samo dobre volje, nego i uvijek nekih novih obzora! Zato Antiphonus za ovu priliku poziva baritona proslavljena ansambla sličnih kontura, ali znatno debljeg curriculuma, Singer Pur. Oni se ne diče samo bogatom sezonom, svjetskim turnejama, praizvedbama skladatelja kao što su Wolfgang Rihm i Ivan Moody, suradnjom s Hilliard ansamblom, već i s više od dvadeset nosača zvuka od kojih su mnogi višestruko nagrađivani. Reiner će pjevati s nama i voditi program koji nam otvara dveri glazbe skladane na tekstove Solomonove 'Pjesme nad pjesmama' - od Hildegard von Bingen, preko Heinricha Schuetza i Lassusa do Ivana Moodyja... Puni krug do sljedeće prilike", pozvao je na 'šećer na kraju' koncertne sezone uvaženi dirigent i umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus, Tomislav Fačini.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti (90 kuna za odrasle, a 50 kuna za umirovljenike, studente i grupe) sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Crkvu sv. Katarine.

10.04.2018. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno