« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
ZEGEVEGE

Veganska oaza prepuna korisnih informacija

Prijatelji životinja najavljuju inspirativne razgovore na pozornici ZeGeVege festivalu - radionice, savjetovanja, razgovori, degustacije… 3. i 4. rujna na Jelačićevu trgu

ZeGeVege
ZeGeVege (Prijatelji životinja)
Više o

vegani

,

ZeGeVege

13. ZeGeVege festival nudi izvanrednu i šaroliku ponudu proizvoda velikoga broja izlagača veganskih prehrambenih proizvoda i jela, kozmetičkih preparata koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda za osobnu higijenu i čišćenje, odjeće i proizvoda poput platnenih uložaka, proizvoda za njegu pasa i mačaka, edukativnih knjiga, odjevnih predmeta čijom kupnjom možete podržati rad udruga za prava životinja... i sve to s ciljem promocije održivog življenja i prehrane.

„U bogatoj restoranskoj ponudi svatko će naći nešto za sebe te će svi moći uživati u atraktivnoj ponudi jela kao što su: veganska kajgana, ćevapi, falafel, burger, hot dog, bolonjeze, kremšnita... Veganska jela kako osvajaju svijet tako će osvojiti i svakog posjetitelja hrvatske Veganmanije", nagovještaju Prijatelji životinja, organizatori ZeGeVege festivala.

Ove godine posjetitelje očekuju i inspirativni i dinamični razgovori voditeljice Sare Mešin s različitim govornicima, koji će se moći čuti s pozornice. Korisne informacije o svim blagodatima veganske hrane i proizvoda te održivog načina života širit će se zagrebačkim Trgom bana Jelačića 3. i 4. rujna 2021., uz pridržavanje propisanih protuepidemijske mjera.

„Teme razgovora bit će raznolike: veganska prehrana i zdravlje, vegani u sportu, utjecaj veganske prehrane na zaustavljanje klimatskih promjena, rješenja za probleme jednokratne plastike, predstavljanje različitih inicijativa i aktivnosti iz područja borbe za prava životinja iz Hrvatske i regije i mnoge druge", navode iz udruge Prijatelji životinja i najavljuju što sve čeka posjetitelje. 

U petak 3. 9. s pozornice će se obratiti dugogodišnja veganka i volonterka Nina Plenar, ultramaratonac i poduzetnik Igor Drašković, ekoaktivistica Ana Marija Mileusnić iz Zelene akcije, food blogerica Nataša Rajčević i koreograf i redatelj Igor Barberić.

U subotu 4. 9. od govornika izdvajaju aktivisticu Anitu Petrović, predstavnike Vege zajednice iz Srbije, Hrvoja Harača iz Udruge Pobjede koja vodi osječki azil za pse i Super izazov 22 te trenere fitnessa i savjetnike za prehranu Ivanu Martinec i Marka Samardžiju.

Postavljena će biti i instalacija VegeEDU koja je prošle godine zainteresirala mnoge prolaznike, a koja se sastoji od pet edukativnih panoa na kojima se, između ostaloga, mogu pročitati recepti, dobiti preporuke za filmove i knjige o veganstvu te informacije što zapravo znači biti vegan i zašto je održiva prehrana toliko važna. 

Na štandovima izlagača bit će održane radionice kuhanja i savjetovanja o veganskoj dekorativnoj kozmetici, uz niz degustacija i promotivnih prodaja. Tijekom ZeGeVegea bit će uručene i nagrade za najinovativnije veganske proizvode koji su izabrani kroz projekt „Proizvodimo održivo, jedimo zeleno", koji će se ujedno predstaviti uz brojne druge izrađene isključivo od namirnica biljnoga podrijetla.

Organizacija ZeGeVege festivala neprofitnog je karaktera i dobila je pokroviteljstvo Grada Zagreba, uz podršku brojnih drugih institucija. ZeGeVege koncipiran je tako da uz brojne zanimljive sadržaje i dobru atmosferu privuče što veći broj građana kako bi se informirali o prednostima veganske prehrane i utjecaju osobnih odluka o održivu načinu življenja na dobrobit ljudi, drugih životinja i cijeli planet. 

Prijatelji životinja pozivaju sve da i ove godine uživaju u nezaboravnoj veganskoj oazi zvanoj ZeGeVege, a popis izlagača i govornika pronađu na www.prijatelji-zivotinja.hr i www.zegevege.com.  

27.08.2021. 11:31:00
Novi komentar
nužno
nužno