« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
TJEDNI PROGRAM

Vedran Božić & Rock Masters za 40 obljetnicu smrti Jimija Hendrixa

Uz već tradicionalni live vikend Hard Place-a, nadolazećeg utorka u sklopu nove večeri kluba sjajnim programom odat će se počast najvećem gitaristu svih vremena

Jimi Hendrix
Jimi Hendrix (Hard Place)
Više o

Jimi Hendrix

,

zagreb-info

,

Hard Place

,

Dinner Blues Session

,

Paravojni Detektivi

,

Billie & The Kids

,

Vedran Božić

Petak // 19.11. // Friday fever - Paravojni Detektivi (+ RHCP world tribute after party)

Paravojni Detektivi su zagrebački band koji sjajno praši rock obrade. Ima tu stvarno svega -  od Johnny B. Goode preko Ramonesa i Gary Moorea do Majki! Zabava je u svakom slučaju dobra, a to već dobro znaju posjetitelji zagrebačkih klubova. Zavirite malo kako to Paravojni Detektivi rade pa se vidimo u petak od 20 sati uz upad od 0 kuna. Nakon Boogalooa u Hard Placeu se očekuje i RHCP world tribute band na after partyju.
http://www.myspace.com/paravojnidetektivi

Subota // 20.11. // Rock subota - Billie & The Kids (promocija albuma)
+ D.J. Bronco  rockabilly party

„Billie & the Kids" je 8-člani vokalno-instrumentalni sastav koji nastavlja tradiciju glazbenog izražaja s kraja 1940-tih i 1950-tih godina, i to „rhythm & blues" i „ jump blues" smjerova, odnosno isključivo plesne glazbe koja se tada prozvala „crnačkim" rock'n'roll-om.  Uz vjernu zvukovnu sliku, „Billie & the Kids" na pozornici i slikovito oživljavaju tradiciju odijevanja i ukrašavanja svega postavljenog, od stalaka do instrumenata.

btk-183-3mala.jpg
Billie & The Kids

Uz plesne skladbe, sastav svira i mnoge blues balade, od  obrada starih hitova i onih koji to nisu bili, do vlastitih originalnih pjesama. Ova godina donijela je i izdanje albuma prvijenca pod nazivom „Take One". Isti je izdan u Engleskoj za diskografsku kuću „Rhythm Bomb Records", a uskoro se očekuje i snimanje drugog albuma sa vlastitim uratcima.

U međuvremenu se sastav sprema za koncerte po Švedskoj, Njemačkoj, Italiji, Engleskoj, itd..., a do sad je, unatrag nepunih godinu dana postojanja, već odsvirao nekoliko koncerata širom Europe sa velikim i zapaženim uspjehom. Ova izvrsna ekipa glazbenika predvođena sjajnim glasom mlade Ivane Starčević zasvirat će ove subote u klubu Hard Place i dočarati nam kako je to nekada bilo u plesnim dvoranama Amerike 40-tih i 50-tih godina prošlog stoljeća.

Ne propustite promociju njihovog prvog albuma jer su oni prepoznati od Engleskog izdavača (kao što su to npr. i Bambi Molesters), a to znači da se radi o kvalitetnom bandu i da im predstoji svijetla budućnost u glazbi. Uz svirku u Hard Place-u moći ćete nabaviti i njihov prvi album po promotivnim cijenama. Ulaz je nevjerovatnih 0 kuna, a nakon svirke nastavlja se rockabilly zabava uz D.J. Bronca do sitnih sati.

Nedjelja // 21.11. // Dinner blues session - Bullfrogs

Jedan relativno novi band na hrvatskoj blues sceni su Bullfrogs. Ove su se godine natjecali u kategoriji banda na „2nd Croatian blues challengeu" i ostavili dobar dojam, a kako zvuče kad im date da sviraju više od 20 minuta imat ćete prilike čuti ove nedjelje u Hard Place-u. Naravno da vas, kao i svake nedjelje, na šanku čeka free klopa. Vrata oko 18h, klopa oko 20 h, svirka oko 21h, upad i konzumacija hrane 0 kuna. 

Ponedjeljak // 22.11. // Vidijada - Iron Maiden

Iron Maiden su zasigurno najveći metal band svih vremena, tako će 18.12. u Močvari nastupiti Iron Maidnem (Iron Maiden tribute band iz Mađarske), a netko će u nagradnoj igri osvojiti besplatne ulaznice za to ovog ponedjeljka u Hard Place-u. Uz sve to na velikom bijelom zidu možete gledati Iron Maiden „Early Days" dok su još bili mladi i zgodni, a zatim kolekciju svih spotova koje su snimili. Dakle dostojno zagrijavanje za Močvaru.

Utorak // 23.11. // Utorock - 40 godišnjica smrti Jimija Hendrixa - Vedran Božić & Rock Masters

Klub Hard Place (nažalost jedini u Zagrebu) obilježava 40 godišnjicu smrti najvećeg gitariste svih vremena - Jimija Hendrixa! Ove godine u rujnu napunilo se 40 godina od kada je Jimi prerano napustio ovaj svijet u 27-oj godini, a par dana nakon ovog koncerta (27.11.) Jimi bi da je živ napunio 68 godina(!) Svih tih sretnih i nesretnih obljetinca prisjetit ćemo se u utorak 23.11. od 20 sati uz program pod nazivom „Planet Hendrix".

image018.jpg
Jimi Hendrix

Sve započinje s video projekcijom Jimija Hendrixa, nastavit će se s uvodnom svirkom mladog banda The Fail, unplugged nastupom Dude Zlomislića, a završiti sa velikim koncertom koji će odsvirati Vedran Božić & Rock Masters. Svi će nas ovi glazbenici provesti kroz sjajni repertoar velikog Jimi Hendrixa. Iako je Jimi prije 40 godina napustio ovaj svijet njegova glazba živi vječno i mnogi klinci još i danas uče gitaru uz nezaboravne rifove ljevorukog majstora Fendera.

Tako ćemo i na koncertu „Planet Hendrix" čuti izvedbe mnogobrojnih Hendrix standarda u raznim verzijama od „Hey Joe", preko „Little Wing" i „The Wind Cries Mary", pa do „Crosstown Traffic", „Foxy Lady", „Voodoo Child" i mnogih drugih.

Jedini hrvat koji je ikada svirao sa Hendrixom - Vedran Božić uz pratnju Rock Mastersa provesti će nas kroz cijeli opus Jimija, a poznato je da Vedran Božić glasi kao jedan od rijetkih ljudi koji znaju svaku notu koju je Jimi ikada odsvirao.

Početak je to novog programa pod nazivom Utorock u klub Hard Place u Šubićevoj 55, pa je tako i cijena ulaznice za ovaj koncert simboličnih 20 kuna (samo 10 kuna za članove udruge Dobri duh rock'n'rolla), a broj ulaznica je strogo ograničen i mogu se nabaviti u pretprodaji samo u klubu Hard Place svaki dan od 18 - 02 sata.

19.11.2010. 12:11:18
Novi komentar
nužno
nužno