« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
neizvjesna budućnost

Večernji list planira otkaze i smanjenje broja izdanja

Neuspjeh u Dalmaciji potaknuo je Upravu na nepopularna rješenja

(Arhiva)
Više o

otkazi večernji list

,

Večernji list

Večernji list od Nove godine će znatno smanjiti broj izdanja i uručiti niz otkaza honorarnim novinarima, doznaje Index.hr. Nova poslovna politika navodno uključuje drastično rezanje broja novinara u dopisništvima na jadranskoj obali, prije svega zbog poraznih prodajnih rezultata.

"Uprava Večernjaka promišlja o optimizaciji poslovanja na obali i moguće je da ćemo od 1. siječnja 2010. godine, umjesto dosadašnjih jedanaest izdanja, imati ukupno devet ili deset izdanja", potvrdio je za Index Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista.

Prema raspoloživim informacijama, otkaza se ne moraju bojati jedino novinari zaposleni na stalno. Čini se da se odustalo od najavljivanog generalnog štrajka koji je buknuo uslijed namjere Uprave da zaposlenike izdvoji iz tvrtke Večernji list u neke nove tvrtke te zbog zapostavljenog položaja honoraraca.

Od planirane regionalizacije o kojoj se govorilo prije dvije godine tako neće biti ništa. Krajem prošle godine ugašen je podlistak Regije sa 16 stranica koji se pokazao neuspješnim unatoč znatnim ulaganjima.

Prvi čovjek Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka zaključio je za Index.hr: "Kaos, bezvlađe i otkazi bez razloga stanje je u Večernjem listu koji je odraz stanja u hrvatskom novinarstvu."

07.12.2009. 15:28:36
Novi komentar
nužno
nužno