« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
svjetlo na kraju tunela

Radnici Peveca mogli bi do Božića dobiti svoje plaće

Predstavnici Vlade poručuju da ne mogu odigrati aktivnu ulogu, ali mogu sve uključene strane posjesti za stol

(Leon Hribljan/Bjelovarski list/Cropix)
Više o

Pevec

,

štrajk pevec

"Kao vlasnici Pevec grupe pregovaramo sa strateškim ulagačima i do Nove godine ćemo imati neko rješenje, a u kojem će ono obliku biti objavit ćemo kad potpišemo ugovore", izjavio je Zdravko Pevec nakon današnjeg sastanka s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Đurom Popijačem te predstavnicima sindikata i dobavljača.

Pevec je kazao kako je današnji sastanak bio konstruktivan, dogovoreno je da treba nastaviti raditi. "Prvi korak je otvaranje trgovačkih centara u što skorije vrijeme te do Božića isplatiti prvu plaću radnicima", kazao je Pevec.

Odvjetnik dobavljača Mićo Ljubenko je istaknuo kako će se plaće isplatiti iz poslovanja koje bi bilo u okviru prethodnog stečajnog postupka i pod nadzorom suda.

Stečaj, koji je predložen prošli tjedna predložen je u smislu da se radnicima isplate plaće i da se otvori mogućnost potencijalnom strateškom partneru da se uključi u okviru tog postupka, te da ne dođe do finalnog otvaranja stečaja.

"Ovo je prilika za sve strane, za radnike da dobiju plaće, da se centri otvore, a dobavljači da dobiju svoja potraživanja te da se uključi strateški partner", kazao je.

Postoji prvi puta nastojanje svih da se preko prethodnog stečajnog postupka napravi zajednički sporazum i da se na taj način nastavi poslovanje, istaknuo je Ljubenko.

Glasnogovornik Ministarstva gospodarstva Tomislav Mazal kazao je kako država u ovom slučaju ne može odigrati nikakvu aktivnu ulogu, već da može sve strane posjesti za stol kao što je bilo danas.

"Pridonijeli smo da se utvrdi put kojim će tvrtka ići kako bi nastavila s radom i kako bi radnici nastavili raditi i primati plaću", kazao je.

Zora Radetić iz Sindikata radnika trgovine Hrvatske izrazila je zadovoljstvo što su se sve strane nakon gotovo dva mjeseca našle i razgovarale.

Radnici očekuju isplatu jedne plaće kao motivaciju da bi nastavili raditi, ali ovaj puta sve pod okvirom suda, kazala je.

O današnjem sastanku izvijestit će sve stožere štrajkaškog odbora kako bi se što prije deblokirali trgovački centri i počelo s radom. Radetić je kazala i kako će Ministarstvo pomoći da se uključi struja u nekim centrima. (hina/metro-portal)

07.12.2009. 15:19:52
Novi komentar
nužno
nužno