« Život
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Večera sa Scarlett ili finale EP-a

Hrvatski navijači nisu puno dvojili: holivudska ljepotica nema šanse

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ilustracija: Ivan Klemenčić)
Više o

Euro 2008.

,

Europsko nogometno prvenstvo

Cristiano Ronaldo je najbolji i najzgodniji europski nogometaš, Italija će osvojiti Euro, a većina Europljana ne zna tko je aktualni prvak Europe. Rezultati su to ankete istraživačkog tima Metro Life Panela.

Euro 2008. počinje sutra utakmicom Švicarske i Češke, a trideset posto europskih čitatelja, od 4637 anketiranih, ta informacija uopće ne zanima. Od ostalih sedamdeset posto nogometom inficiranih čitatelja, najviše je Portugalaca. Njih čak 93 posto planira pogledati svaku utakmicu.

Što se Portugalaca tiče, oni su jedina nacija koja je, za razliku od svih ostalih, u anketi kao iz topa ispalila ime aktualnog europskog prvaka. Nije ni čudo, budući da ih poraz od Grka u finalu EP-a prije četiri godine usred Lisabona vjerojatno još uvijek boli.

Trećina ispitanih uvjerena je da će idući europski prvak biti Italija, a Azzure na popisu prate Francuska, Portugal i Njemačka. Najbolji nogometaš Starog kontinenta je Cristiano Ronaldo i to bez nekakve ozbiljne konkurencije. Portugalskom ljepotanu pripalo je 43 posto glasova, a prati ga Thierry Henry koji je skupio tek osam. No, ovakav poredak ne važi za Šveđane, oni su bez puno razmišljanja zaokružili Zlatana Ibrahimovića.

Ronaldo prednjači i u izboru za najseksi sportaša, tako je barem odlučila velika većina ispitanih Europljanki. Naravno, Šveđanke imaju potpuno drugačije mišljenje i o tome. Pogađate? Ne, nije Zlatan, već - Freddie Ljungberg.

I hrvatski navijači imali su u anketi blistavi trenutak. Na pitanje biste li radije izabrali večeru sa Scarlett Johanson ili gledanje finalne utakmice EP-a, 58 posto Hrvata odlučilo se za nogomet. Pridružili su nam se i Šveđani, koji bi, u gotovo istom postotku, bez puno dvoumljenja nogirali Scarlett.

Holivudska ljepotica nije izazvala previše pažnje ni kod Mađara, dok anketirani iz svih ostalih europskih nacija (natpolovičnom većinom) ipak ne bi propustili spoj sa zvijezdom. Pa čak i nogometom opijeni Talijani.

I na kraju, 35 posto Europljana udovoljilo bi svojim supružnicima ako bi ih zamolili da ne gledaju utakmicu, nego se posvete njima. S druge strane, njih 38 posto za to ne žele niti čuti, dok ostali još uvijek nisu sigurni. 

06.06.2008. 01:14:46
Novi komentar
nužno
nužno